Pikkuleijonat eivät jättäneet nyt mitään sattuman varaan – Suomi kaatoi Tanskan MM-kisoissa

Henri Jokiharju oli Pikkuleijonien parhaimmistoa ja iski ottelun lopullisesti ratkaisseen 4–1-osuman.

Henri Jokiharju oli Pikkuleijonien parhaimmistoa ja iski ottelun lopullisesti ratkaisseen 4–1-osuman. (Kuva AOP)

Tanskan maalivahti torjui 58 kertaa ja Suomi 6 kertaa, lukemat kertovat selvästä tasoerosta.

JÄÄKIEKKO Nuoret Leijonat olivat onnistuneet kokoamaan itsensä tuomarimaalin ja hieman katkeran Kanada-tappion jälkeen nuorten MM-turnauksessa Yhdysvaltain Buffalossa. Vastassa toisessa ottelussa oli astetta heikompi Tanska – joka toki oli vuosi sitten kaatanut MM-kisoissa Suomen.

Suomi painosti koko ensimmäisen erän ja Tanskan maalivahti Kasper Krog joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa jo ajassa 2.49. Joona Koppanen iski Miro Heiskasen laukauksen jälkeisen irtokiekon maaliin. Ajassa 6.56 Aapeli Räsänen uusi tempun, nyt irtokiekko tuli Eeli Tolvasen laukauksesta.

Nopeat maalit saivat Suomen pelin hieman ylimieliseksi, sillä joukkue hukkasi erän puolivälin jälkeen kahden pelaajan ylivoimansa. Tanskan maalivahti sai jäähyn otettuaan maskin pois kiekon osuttua siihen, vaikka erotuomari ei ollut katkaissut peliä.

Toisessa erässä Tanska muistutti vaarallisuudestaan, kun Nikolaj Krag-Christensen laukoi ylivoimalla kavennusosuman 2–1. Suomi ryhdistäytyi ja tolppien kolistelun jälkeen Juuso Välimäki iski ensin siniviivalta 3–1-lukemat ajassa 35.39 ja kahta minuuttia myöhemmin Henri Jokiharju loppulukemiksi jääneen 4–1-maalin 5 000 katsojan seuratessa ottelua.

Maalivahtien torjunnat olivat peräti 58 Tanskalle ja 6 Ukko-Pekka Luukkoselle, joten tasoero oli selvä. Suomi ei täysin vakuuttanut pelillään, mutta otti niin sanotun pakkovoiton. Seuraava sellainen on edessä välipäivän jälkeen lauantaina, kun vastaan asettuu Slovakia.

Kommentoi Facebookissa