Pimeää, sateista, tummat vaatteet eikä heijastinta – jalankulkija menehtyi onnettomuuspaikalla

Poliisi on kiinnostunut mahdollisista silminnäkijähavainnoista. (Kuvituskuva Poliisi)

Poliisi pyytää jalankulkijaa väistänyttä kuorma-autoilijaa ilmoittautumaan.

LIIKENNETURVALLISUUS Lounais-Suomen poliisi selvittää Laitilassa tiistaiaamuna tapahtunutta liikenneonnettomuutta, jossa menehtyi yksi ihminen. Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui noin kello 7.15 kantatiellä 43, Garpintien ja Pilppulantien risteyksestä Laitilan suuntaan, kun henkilöauto törmäsi jalankulkijaan.

Henkilöauton kuljettaja oli matkalla Uudenkaupungin suunnasta Euraan päin. Poliisin alustavan tutkinnan mukaan autoilija ilmeisesti ylitti ajoradalla olleen suojatien normaalisti, ja tämänhetkisten tietojen mukaan törmäsi jalankulkijaan suojatien jälkeen. Jalankulkija menehtyi onnettomuuspaikalla.

Jalankulkijalla oli yllään tummat vaatteet, eikä hänellä ollut heijastinta. Tapahtumahetkellä oli pimeää ja sateista ja tieosuudella oli runsaasti liikennettä.

Heti törmäyksen jälkeen onnettomuuspaikan ohitti kuorma-auto, joka liikkui henkilöauton kanssa vastakkaiseen suuntaan eli Uuteenkaupunkiin päin. Kuorma-auton kuljettaja tiettävästi väisti onnettomuuden uhriksi joutunutta jalankulkijaa tekemällä väistöliikkeen, minkä jälkeen se jatkoi matkaansa.

Kuorma-autossa on todennäköisesti valkoinen umpikorilava. Kyseinen auto tuli mahdollisesti hälytysajossa olevaa poliisiautoa vastaan matkalla Uuteenkaupunkiin. Poliisi pyytää kuorma-auton kuljettajaa ilmoittautumaan poliisille soittamalla numeroon 0295 417 259 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai lähettämällä WhatsApp- tai tekstiviestin numeroon 050 411 7655.

Samojen yhteystietojen kautta poliisille voi ilmoittaa myös muista tapaukseen liittyvistä silminnäkijähavainnoista.

Lue myös: Tukes löysi testeissä heijastimia, jotka eivät heijasta – ”Pimeällä liikkuva uskoo näkyvänsä autoilijoille”

Kommentoi Facebookissa