Pittsburgh jälleen NHL-mestariksi – Olli Määttä juhli, Pekka Rinne pettyi

Olli Määttä ja Pittsburgh Penguins juhlivat toista kertaa peräkkäin NHL:n mestaruutta.

Olli Määttä ja Pittsburgh Penguins juhlivat toista kertaa peräkkäin NHL:n mestaruutta. (Kuva AOP)

Suomalaismaalivahdin hieno kausi ei saanut kirkkainta palkintoaan.

JÄÄKIEKKO NHL:n mestaruutta Stanley Cupia ei ratkottu klassisessa seitsemännessä ottelussa, vaikka sitä jääkiekkofanit salaa toivoivat. Hallitseva mestari Pittsburgh Penguins onnistui ottamaan vierasvoiton Nashville Predatorsista ja vei ottelusarjan voitoin 4–2.

Ottelu oli tarkkaa pelaamista, ja eniten jossiteltavaa jäi toisesta erästä, kun maalittomassa tasatilanteessa tuomarit katkaisivat pelin liian aikaisin. Vihellyksen johdosta Nashvillelta hylättiin Colton Sissonin tekemä maali Matt Murraylta karanneesta kiekosta.

Predatorsille tarjottiin voittoa myös ylivoimalla, mutta ottelu pysyi maalittomana aivan kolmannen erän loppuhetkiin asti. Silloin esiin nousi Pittsburghin hyökkääjä Patrik Hörnqvist, joka ruotsalaiseen onnekkaaseen tyyliin onnistui tekemään maalin Pekka Rinteen selän kautta. Torjuntoja Rinteelle kertyi ottelussa 27. Loppulukemat 2–0 laukoi Carl Hagelin tyhjään maaliin.

Veteraanimaalivahti Pekka Rinne ei saanut hienon NHL-kauden kruunuksi nostella Stanley Cupia, mutta sen sijaan Pittsburgh ja nuori suomalaispuolustaja Olli Määttä tekivät sen toista kautta peräkkäin.

Tapahtuma oli suuren maailman tyylinen urheiluspektaakkeli musiikkikaupunki Nashvillessa ja se sai tuhannet ihmiset liikkeelle kaupungin kaduille karnevaalitunnelmassa. Ennen ottelua kansallislaulun esitti tähtiartisti Faith Hill.

  • Videolla finaalin ratkaissut Patrik Hörnqvistin maali

http://

Kommentoi Facebookissa