Pohjois-Korean diktaattorin velipuoli halusi Disneylandiin – myrkytettiin nyt lentokentällä

Kim Jong-nam on elänyt viime vuodet pääosin ulkomailla, kuten Kiinalle kuuluvassa Macaossa.

Kim Jong-nam on elänyt viime vuodet pääosin ulkomailla, kuten Kiinalle kuuluvassa Macaossa. (Kuva AOP)

Salamurhattu Kim Jong-nam on yritetty tappaa agenttien toimesta aikaisemminkin.

POHJOIS-KOREA Etelä-Korean tiedotusvälineiden ja kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unin vanhempi velipuoli Kim Jong-nam on salamurhattu Malesiassa Kuala Lumpurin lentokentällä.

Toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan 45-vuotias Kim Jong-nam joutui lentokentällä kahden myrkkyneuloilla varustetun naisagentin hyökkäyksen kohteeksi. Hän kuoli matkalla sairaalaan.

Kim Jong-nam on Pohjois-Korean perustajan Kim Il-sungin pojanpoika, ja hänen uskottiin aikoinaan seuraavan isäänsä Kim Jong-iliä diktaattorina. Kim Jong-nam joutui kuitenkin epäsuosioon yritettyään vuonna 2001 matkustaa Japaniin väärennetyllä Dominikaanisen tasavallan passilla – päästäkseen käymään Tokion Disneylandissa.

Kim Jong-namin äiti oli diktaattorin rakastajatar Song Hye-rim. Nyt salamurhattu Kim Jong-nam on yritetty tappaa pohjoiskorealaisten toimesta jo aikaisemminkin Euroopassa, mutta itävaltalaisviranomaiset paljastivat suunnitelman. Hän on elänyt pääosin ulkomailla, kuten Kiinalle kuuluvassa Macaossa. Kim Jong-nam on arvostellut Pohjois-Korean nykyistä hallintoa.

Nykyinen diktaattori Kim Jong-un on kolmesta veljeksestä nuorin, hänen äitinsä oli puolestaan japanilainen tanssija. Kim Jong-unista tuli isänsä seuraaja tämän kuoltua 17. joulukuuta vuonna 2011. Pohjois-Korean käyttämät lisänimet vuonna 1984 syntyneestä johtajastaan ovat Loistava toveriSuuri seuraaja ja Kansan, armeijan ja puolueen kiistaton johtaja.

Kommentoi Facebookissa