Pohjoismaiset soihdunkantajat aloittavat matkansa talviolympialaisiin

Kaikki valitut soihdunkantajat, suomalaiset muiden mukana, ovat omalla innovatiivisella tavallaan tuoneet ihmisiä yhteen ja rikkoneet rajoja.

Kaikki valitut soihdunkantajat, suomalaiset muiden mukana, ovat omalla innovatiivisella tavallaan tuoneet ihmisiä yhteen ja rikkoneet rajoja. (Kuva Samsung)

Soihdunkantajina toimivat järjestöt edistävät positiivista muutosta yhteiskunnassa.

TALVIOLYMPIALAISET Vuoden 2018 PyeongChangin talviolympialaisten soihtukulkue aloitti matkansa marraskuun alussa, 101 päivää kestävä matka päättyy 9. helmikuuta 2018. Soihtukulkue kulkee yhteensä 2018 kilometrin matkan.

Kilometrien määrä on valittu olympialaisten järjestämisvuoden mukaan ja luvun tarkoituksena on tuoda kisoille onnea. Yhteensä 7 500 soihdunkantajaa ympäri maailman kerääntyy Etelä-Koreaan. Soihtu siirtyy pohjoismaisille kantajille 7. päivä tammikuuta.

Kevään yleisöäänestyksen ja syksyn aikana tehdyn valmistelutyön jälkeen pohjoismaiset soihdunkantajat pääsevät pian vihdoin aloittamaan matkansa kohti Etelä-Koreaa. Olympialaisten yhteistyökumppani Samsung käynnisti soihdunkantajien hakemisen jo keväällä 2017.

Suomen soihdunkantajina toimii neljä tahoa edustajineen, Leijonaemot, FightBack, Brother Christmas sekä Yksi Elämä.

– Olen iloinen ja ylpeä siitä, että nämä neljä tahoa edustavat Suomea Etelä-Koreassa. Kaikki heistä ovat tehneet kovasti töitä myönteisten yhteiskunnallisten muutosten ja paremman tulevaisuuden eteen. Toivonkin kovasti, että muutkin saisivat kipinän heidän toiminnastaan, toteaa Samsungin Suomen markkinointijohtaja Eva Carrero.

Yhteensä 12 organisaatiota Suomesta, Ruotsista ja Norjasta valittiin kansallisilla yleisöäänestyksillä edustamaan maitaan soihdunkantajina. Kaikki valitut soihdunkantajat ovat omalla innovatiivisella tavallaan edistäneet positiivisia yhteiskunnallista muutoksia tuoden ihmisiä yhteen ja rikkoen rajoja.

Pohjoismaiset soihdunkantajat

Bris, edustajana pääsihteeri Magnus Jägerskog

Giving People, edustajana pääsihteeri Linda Hellquist

Min Stora Dag, edustajana pääsihteeri Hélène Benno

Ung Cancer, edustajana pääsihteeri Emma Tonnes

Leijonaemot, edustajana toiminnanjohtaja Janet Grundström

FightBack, edustajana perustaja Pekka Hyysalo

Brother Christmas, edustajana perustaja Ari Koponen

Yksi Elämä, edustajana Kaj Kunnas

The Dale Oen Experience, edustajana perustaja ja toiminnanjohtaja Robin Dale Oen

Stiftelsen Sykehusbarn, edustajana perustaja ja toimitusjohtaja Magne Helander

Lær Kidsa Koding, edustajana verkosta ja uusista medioista vastaava johtaja, IKT, Torgeir Waterhouse

Young Sustainable Impact, edustajana perustaja ja toimitusjohtaja Amund Grytting

Kommentoi Facebookissa