Poliisi etsii ekoterroristeja – kuorma-autot polttaneista luvassa huomattava vihjepalkkio

Epäillyt valvontakameran kuvassa tiistaina 14.11.2017 klo 00.35 Mäntyhaantien ja Ahlmannitien risteyksessä Tampereen Nekalassa.

Epäillyt valvontakameran kuvassa tiistaina 14.11.2017 klo 00.35 Mäntyhaantien ja Ahlmanintien risteyksessä Tampereen Nekalassa. (Kuva Poliisi)

Tampereella tuhottu kalusto ei ollut Valion, vaan yksityisten yrittäjien omaisuutta.

RIKOS Sisä-Suomen poliisi on jatkanut viime maanantain ja tiistain välisenä yönä Tampereen Nekalassa, osoitteessa Ahlmanintie 66 sijaitsevan Valion toimipisteen pihassa tapahtuneen törkeän vahingonteon tutkintaa.

Teon yhteydessä on poltettu neljä kuorma-autoa. Autot on sytytetty kaikki erikseen palamaan. Kuorma-autot eivät olleet kuitenkaan Valion, vaan yksityisten yrittäjien omaisuutta.

Ekoterroristit ovat ilmoittaneet internetissä ottavansa vastuun teosta, jolla aiheutettiin useiden satojentuhansien eurojen suoranaiset aineelliset vahingot. Tämän lisäksi yrittäjille ja heidän työntekijöilleen aiheutuu huomattavia taloudellisia vaikeuksia. Poliisi pitää ekoterroristien ilmoittautumista uskottavana ja se on tällä hetkellä päätutkintalinja.

Valvontakameroiden kuvissa epäillyt kävelevät Kuokkamaantien suunnasta Mäntyhaantielle. He kulkevat paikalla olevan kentän läpi tulevaa väylää ja ylittävät kadun jatkaen kohti tekopaikkaa 14.11.17 klo 00.35. Tekijät ovat poistuneet tekopaikalta noin 01.10 ja paenneet Ahlmanintietä tulosuuntaansa.

Nuorehkot miehet olivat peittäneet kasvonsa jollakin tummalla vaatteella. Toisella oli päällään musta huppari tai takki ja toisella vihreä tai pastellivärinen takki tai huppari. Molemmilla oli käsissään tyhjältä vaikuttaneet vaaleat muovikassit.

Poliisi pyytää tietoja alueella puolen yön jälkeen liikkuneesta kaksikosta. Eri valvontakameroista on havaittavissa, että Ahlmanintiellä liikkuu useita rekka- ja kuorma-autoja puolen yön jälkeen. Kuljettajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin havaintojen saamiseksi.

Asian selviämiseen johtavasta tiedosta maksetaan merkittävä vihjepalkkio. Vihjeet voi soittaa numeroon 0295445890 tai toimittaa sähköpostilla osoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi

Kommentoi Facebookissa