Poliisi jahtaa rattijuoppoja läpi vuorokauden – nyt on vuoden kiireisin aika

Jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla, auto on syytä jättää kotiin.

Jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla, auto on syytä jättää kotiin. (Kuva Fotolia)

Vuositasolla rattijuoppoja jää kiinni noin 18 000, valvonnan pääpaino on illoissa ja öissä.

RATTIJUOPUMUS Poliisi toteuttaa 24 tuntia kestävän rattijuopumusvalvontamaratonin perjantain 14.12. klo 14 ja lauantain 15.12. klo 14 välisenä aikana.

Rattijuopumusvalvontamaratonissa tehdään mahdollisimman kattavaa ja tehokasta valvontaa poliisilaitosten käytettävissä olevilla resursseilla, valvonnan pääpainon ollessa ilta- ja yöajassa.

– Pikkujoulujuhliin lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla. Tärkeää on myös muistaa se, että jos illalla on tullut nautittua alkoholipitoisia juomia, voivat päihteet näkyä veressä vielä seuraavana aamuna ja jopa vielä päivälläkin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta muistuttaa.

Vuositasolla rattijuoppoja jää kiinni noin 18 000. Poliisin tehostetussa pikkujoululiikenteen valvonnassa vajaa kuukausi sitten tavattiin ratista kahden viikonlopun aikana yhteensä 252 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista 75 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Rattijuopumusvalvontaa tehdään nyt, koska rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suurimmillaan marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon. Valvontaa voi seurata Twitterissä #rattisvalvontamaraton -tunnisteella.

Lue myös: Poliisin tehostettu pikkujoululiikenteen valvonta jatkuu – yhteensä 73 176 kuljettajaa puhallutettu

Kommentoi Facebookissa