Strasbourgin terrori-iskun tehnyt rikollinen on kuollut – poliisi surmasi tulitaistelussa kadulla

Notre Damen katedraalissa Strasbourgissa pidettiin muistotilaisuus terrori-iskun uhreille.

Notre Damen katedraalissa Strasbourgissa pidettiin muistotilaisuus terrori-iskun uhreille. (Kuva AOP)

Yli 700 poliisia ja sotilasta osallistui kaksi vuorokautta kestäneisiin etsintöihin.

TERRORI-ISKU Ranskan Strasbourgissa joulutorilla tapahtuneen terrori-iskun tekijän etsintä on päättynyt. Torstaina illalla klo 21 kolme poliisia huomasi Neudorfin kaupunginosassa Rue de Lazaret -kadulla miehen, joka sopi etsityn tuntomerkkeihin.

Ranskan sisäministeri Christophe Castaner on vahvistanut, että etsitty Cherif Chekatt, 29, kääntyi poliiseja kohden ja avasi tulen. Poliisi vastasi tulitukseen, jolloin mies sai surmansa. Surmapaikka on muutaman kilometrin päässä joulutorista.

Tiistai-iltana tehty terrori-isku vaati kolmen ihmisen hengen ja useat haavoittuivat vakavasti. Tekijä onnistui pakenemaan kaapattuaan taksin, jonka kuljettajalle hän kertoi suorittaneensa teon Syyriassa sotivien ja surmansa saaneiden uskonveljiensä johdosta.

Yli 700 poliisia ja sotilasta osallistui kaksi vuorokautta kestäneisiin etsintöihin, jotka ulottuivat Ranskan lisäksi Saksaan ja Sveitsiin. Ranskan syyttäjänviraston mukaan Chekatt on aikaisemmin saanut 27 tuomiota erilaisista ryöstöistä ja väkivaltarikoksista.

Terroristijärjestö Isis on halunnut ottaa iskun nimiinsä. Poliisi on ottanut teon johdosta kiinni Chekattin vanhemmat, kaksi veljeä sekä viidennen henkilön. Chekattin radikalisoitumisesta oli viitteitä ja hänet oli listattu mahdolliseksi terroriuhaksi.

Strasbourgin kuuluisa joulutori Place Kléber -aukiolla on määrä avata uudelleen tänään. Kaupungissa sijaitsee myös Euroopan neuvoston päämaja.

Lue myös: Joulutorille tehdyssä iskussa useita kuolonuhreja – poliisi piti Strasbourgin epäiltyä ampujaa terroriuhkana

Kommentoi Facebookissa