Joulutorille tehdyssä iskussa useita kuolonuhreja – poliisi piti Strasbourgin epäiltyä ampujaa terroriuhkana

Ranskassa on saanut surmansa lähes 250 ihmistä terrori-iskuissa vuoden 2015 jälkeen ja maa on hälytystilassa.

Ranskassa on saanut surmansa lähes 250 ihmistä terrori-iskuissa vuoden 2015 jälkeen ja maa on hälytystilassa. (Kuva AOP)

Ranska on julistettu korkeimman turvaluokituksen hälytystilaan, ampuja on pakomatkalla.

STRASBOURG Tiistaina illalla Ranskan Strasbourgissa tapahtui ampumavälikohtaus lähellä kaupungin kuuluisaa Place Kléber -aukion joulutoria. Myös Suomi on edustettuna joulutorilla, Euroopan neuvoston päämaja on kaupungissa ja Suomi on puheenjohtajamaa.

Ranskan sisäministeri Christophe Castanerin mukaan kolme ihmistä on saanut surmansa ja 12 haavoittunut, heistä kuuden tila on vakava. Ampuja oli päässyt pakenemaan, mutta hän on ilmeisesti haavoittunut. Ranskan poliisi on jäljittänyt miestä läpi yön ja maan turvallisuusluokitus on nostettu korkeimmalle tasolle.

Epäilty tekijä on poliisille ja turvallisuusviranomaisille tuttu henkilö. Poliisi on julkaissut tekijän nimen ja kuvan, Cherif Chekatt on 29-vuotias Strasbourgissa syntynyt mies, jonka radikalisoitumisesta oli viitteitä ja häntä oli kansainvälisten uutistoimistojen mukaan pidetty mahdollisena terroriuhkana.

AFP:n mukaan mies oli tarkoitus pidättää eilen aamulla, mutta hän oli ehtinyt poistua kodistaan. Asunnon kotietsinnässä oli löytynyt muun muassa käsikranaatteja. Ampumisen motiivi on toistaiseksi epäselvä.

Strasbourgissa oli käynnissä EU-parlamentin istunto, ja muutaman kilometrin päässä joulutorista sijaitsevan rakennuksen ovet suljettiin välikohtauksen johdosta. Myös joulutorilla työskennelleiden suomalaisten raportoidaan olevan turvassa.

Lue myös: Kaksi ulkomaalaista miestä yritti puuttua linja-auton kulkuun – KRP vaatii vangittavaksi, ei tutkita terroristisina tekoina

Kommentoi Facebookissa