Poliisi järjesti huutokaupan – karhunliha teki kauppansa kahdella tonnilla, taljasta maksettiin 200 euroa

Suomen metsissä liikkuu noin 1700 kontiota pentuineen, karhukanta on vahvistunut erityisesti itäisessä Suomessa.

Suomen metsissä on liikkunut noin 1700 kontiota pentuineen, karhukanta on vahvistunut erityisesti itäisessä Suomessa. (Kuva Fotolia)

Karhu oli loukkaantunut liikenneonnettomuudessa, se jouduttiin lopettamaan.

ONNETTOMUUS Ilomantsissa tapahtui sunnuntaina 9.7.2017 karhun ja henkilöauton yhteentörmäys. Illalla puoli yhdentoista aikaan joensuulaisen yli kuusikymppisen miehen autoon törmäsi tielle tullut emokarhu. Karhu kuoli onnettomuuden seurauksena, se jouduttiin loukkaantuneena lopettamaan.

Karhun lihat ja talja huutokaupattiin tänään Ilomantsin poliisiaseman pihalla. Lihat oli valmiiksi paloiteltu, pakattu ja pakastettu. Talja oli muutoin käsittelemätön, mutta se oli suolattu ja pakastettu ja se luovutetaan ostajalleen erikseen sovittavana ajankohtana huutokaupan jälkeen. Lihat oli myös trikiinitarkastettuja, mutta niitä ei voinut hankkia kaupalliseen käyttöön Eviran säännösten vuoksi.

Paikalla oli poliisimeklareiden mukaan noin 40 karhun lihasta tai huutokauppamarkkinahumusta kiinnostunutta ihmistä. Maksuvälineenä toimii ainoastaan käteinen ja karhuhuutokauppa tuotti kaikkiaan 2 040 euroa valtion kassaan. Pelkästään karhuntaljasta maksettiin 200 euroa.

Suomen metsissä liikkuu noin 1700 kontiota pentuineen, karhukanta on vahvistunut erityisesti itäisessä Suomessa. Elokuun 20. päivä alkavalle metsästyskaudelle voidaan myöntää yhteensä 255 karhunkaatolupaa.

Kommentoi Facebookissa