Poliisi on huolissaan nuorten kuvaamista väkivaltavideoista – ”Lähes kaikki yllyttävät, hurraavat ja kannustavat”

Poliisilla on hallussaan sosiaalisessa mediassa levinnyttä materiaalia. (Kuvituskuva Fotolia)

Nuorten väkivaltaiset tappeluvideot leviävät sosiaalisessa mediassa.

VÄKIVALTA Poliisi on huolissaan sosiaalisessa mediassa leviävistä väkivaltaisista videoista, joissa nuoret tappelevat, käyttäytyvät väkivaltaisesti ja pahoinpitelevät toisia nuoria jopa isomman joukon voimin.

– Olemme saaneet haltuumme muutamia videoita, joissa paikalla on useita kymmeniä nuoria, joista lähes kaikki kuvaavat pahoinpitelyjä kännykällä ja vielä yllyttävät, hurraavat ja kannustavat epäiltyjä tekijöitä, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen Itä-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan yksiköstä.

Tiistaina 12.7. noin kello 18.55 hätäkeskukseen tuli ilmoitus nuorten tyttöjen välisestä tappelusta Myyrmäen urheilupuistosta. Poliisin saaman tiedon mukaan tappelu oli ennalta sovittu. Kavereiden kesken sovitun tappelun luonne muuttui yllättäen, kun sivullinen tyttö puuttui tilanteeseen ja hyökkäsi toisen tytön kimppuun ja aiheutti hänelle sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Tätä tappelua seurasi uusi vakava poikien välinen väkivaltatilanne, missä yhtä uhria pahoinpidellään isomman poikaporukan voimin lyömällä ja muun muassa potkimalla pään alueelle. Myös tästä tappelusta poliisin hallussa on video ja parhaillaan yritetään selvitellä tappeluun osallistuneiden henkilöllisyyksiä.

– Tällä poikien välisellä väkivaltavideolla näyttää siltä, että uhri pääsee pakenemaan. Huolestuttavaa on se, että meillä ei ole tällä hetkellä tietoa uhrin terveydentilasta ja mitä olisi tapahtunut, jos uhri ei olisi päässyt tilanteesta pakoon. Yksikin lyönti tai potku pään alueelle voi olla kohtalokas, Sartanen muistuttaa.

– Näistä edellä mainituista vakavista väkivaltatilanteista on kirjattu rikosilmoitukset. Niitä tukitaan meillä Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeillä pahoinpitely, tutkinnajohtaja Sartanen summaa.

Vastaavan kaltaisista vakavista ja väkivaltaisista tilanteista poliisi kehottaa aina ilmoittamaan välittömästi hätäkeskukseen.

Lue myös: Poliisi on huolissaan nuorten väkivaltarikoksista – sosiaalisessa mediassa leviää pahoinpitelyvideoita

Kommentoi Facebookissa