Poliisi otti aggressiivisen miehen kiinni – väkijoukkoa yllytettiin käymään poliisipartion kimppuun

Paikalle saapui useita poliisipartioita, jotka saivat väkijoukon hajaantumaan ja otettua toisen epäillyn kiinni.

Paikalle saapui useita poliisipartioita, jotka saivat väkijoukon hajaantumaan ja otettua toisen epäillyn kiinni. (Kuva AOP)

Kahta henkilöä epäillään poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta ja useita mellakasta Oulussa.

MELLAKKA Poliisi sai ilmoituksen lauantaina 31.7.2021 puoli viiden aikaan aamulla Oulun keskustassa aggressiivisesti käyttäytyvästä miehestä. Partion havaitessa miehen tämä yritti vahingoittaa ajoneuvoa. Miestä rauhoitettaessa ja asiaa selvitettäessä hän alkoi käyttäytyä väkivaltaisesti ja aggressiivisesti poliisia kohtaan, jonka vuoksi mies otettiin kiinni.

Mies vastusti aktiivisesti kiinniottoa ja hänet jouduttiin ottamaan hallintaotteeseen. Poliisipartion ympärille kerääntyi useiden ihmisten joukko, joka vaati poliisia vapauttamaan miehen aggressiivisesti käyttäytyen ja uhaten käyttää väkivaltaa poliisia kohtaan. Väkijoukko ei totellut poliisin käskytystä, jolloin tilanteessa jouduttiin käyttämään voimakeinona OC-sumutetta väkijoukkoa kohtaan väkivaltaisen toiminnan estämiseksi ja väkijoukon hajottamiseksi.

Kiinniotettua miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja väkijoukossa olleiden henkilöiden epäillään syyllistyneen mellakkaan. Toinen kiinniotettu henkilö yllytti aktiivisesti väkijoukkoa käymään poliisin kimppuun ja vältteli aktiivisesti kiinniottoa. Paikalle saapui useita poliisipartioita, jotka saivat väkijoukon hajaantumaan ja otettua toisen epäillyn kiinni. Mies oli väkivaltainen ja aggressiivinen poliisia kohtaan ja häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, mellakasta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Tapahtuman vakavuudesta huolimatta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Poliisi jatkaa kiinniotettujen epäiltyjen kuulustelua sekä mellakkaan osallistuneiden epäiltyjen henkilöllisyyden selvittämistä ja heidän tavoittamistaan esitutkinnan toimittamiseksi. Rikosnimikkeet voivat tarkentua tai vaihtua esitutkinnan edetessä.

Lue myös: Nuoriso häiriköi virkavaltaa vastaan – poliisipartiota kohden heiteltiin olutpulloja

Kommentoi Facebookissa