Poliisi otti kiinni kaksi samasta varastosta polkupyörän anastanutta miestä – toista varkauksista epäillään tilaustyöksi

Polkupyörien varkausrikokset ovat jälleen lisääntyneet.

Polkupyörien varkausrikokset ovat jälleen lisääntyneet. (Kuva Fotolia)

Asukas näki, kun samasta pyörävarastosta anastettiin kahteen eri otteeseen polkupyörä.

POLKUPYÖRÄVARKAUDET Länsi-Uusimaan poliisi otti yleisöhavainnon perusteella keskiviikon ja torstain välisenä yönä kiinni kaksi samasta polkupyörävarastosta polkupyörän anastanutta miestä.

Asukas ilmoitti viime yönä hätäkeskukseen, että hänen Espoossa Perkkaalla sijaitsevan asuintalonsa pyörävarastoon murtaudutaan parhaillaan. Ilmoituksen mukaan tekijä lähti anastetun polkupyörän kanssa kohti Mäkkylää.

Poliisipartio löysi Mäkkylän juna-aseman luota ulkomaan kilvissä olevan pakettiauton, jonka sisällä oli anastettu Focus-merkkinen polkupyörä. Partio huomasi auton edessä pusikossa miehen, joka saatiin juoksukilpailun jälkeen kiinni.

Mies myönsi anastaneensa pyörän hetkeä aiemmin pyörävarastosta. Poliisi epäilee, että mies on anastanut pyörän saamiensa tilausten perusteella, sillä hän kertoi saaneensa toimeksiannon maanmieheltään varastaa polkupyöriä kotimaahansa jälleenmyytäväksi.

Juttuvinkki: Polkupyörävarkauksia on vuodessa jopa 20 000 – Jopon omistajilla erityinen riski joutua rikoksen uhriksi

Noin 20 minuuttia ensimmäisen anastuksen jälkeen sama asukas näki, kun samasta pyörävarastosta anastettiin toinenkin polkupyörä. Etsintöihin osallistunut poliisipartio löysi anastetulla Fixie.inc-merkkisellä polkupyörällä ajavan varkaan Leppävaarasta. Miehen hallusta löytyi reppu, jossa oli murtovälineitä ja kulmahiomakone, jolla leikataan polkupyörän lukkoja.

Molemmat miehet toimitettiin kiinniotettuina Espoon poliisivankilaan. Miehet eivät poliisin tietojen mukaan tunteneet toisiaan.

Myös kolmannessa tapauksessa vihje  johdatti poliisin varkaan jäljille. Kaksi KTM-merkkistä maastopyörää oli anastettu viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä omakotitalon pihasta Kalajärvellä Espoossa.

Pyörien omistaja oli huomannut, että pyöriä myydään Facebookin MarketPlacessa, ja että pyörien myynti tulisi tapahtumaan Kalajärven ostoskeskuksen luona. Paikalle mennyt poliisipartio sai omistajan avustuksella pyörien myyjän kiinni ja läheisestä asunnosta löytyi toinen anastetuista polkupyöristä. Toinen pyörä oli ehditty jo myydä.

Poliisin tutkinnassa on lisäksi selvinnyt, että rikoksesta epäilty oleskelee laittomasti maassa ja hänen käännyttämistään valmistellaan.

Lue myös: Varas kauppasi miehelle tämän omaa polkupyörää – poliisi löysi kotietsinnässä seitsemän muuta pyörää ja voimapihdit

Kommentoi Facebookissa