Poliisi puhallutti pikkujouluratsioissa yli 13 000 autoilijaa – kiinni jäi rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja

Poliisin keväällä ja syksyllä tekemien valtakunnallisten puhallusratsioiden mukaan alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on pysynyt viime vuosina liki ennallaan,.

Poliisin keväällä ja syksyllä tekemien valtakunnallisten puhallusratsioiden mukaan alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on pysynyt viime vuosina liki ennallaan ja jopa vähentynyt. (Kuva Fotolia)

Helsingissä kansalaiset saavat ehdottaa poliisille kohteita, joita tulisi valvoa.

POLIISI Poliisi puhallutti Helsingissä kahtena peräkkäisenä pikkujouluviikonloppuna, 17.–19.11.2017 ja 24.–26.11.2017, yhteensä 13 158 autoilijaa.

Kiinni jäi 43 rattijuopumuksesta epäiltyä. Lisäksi alle rangaistavuuden rajan puhalsi 117 kuljettajaa. Viime vuonna vastaavissa valvonnoissa puhallutettiin 11 843 kuljettajaa. Rattijuopumuksesta epäiltyjä oli 48.

– Suunta on hyvä, mutta valvonnalle on edelleen tarvetta. Kansalaiset toivovat poliisilta usein erityisesti ajokäyttäytymiseen, kuten nopeuksiin ja liikennevalojen noudattamiseen, liittyvää valvontaa, mutta liikenneturvallisuuden parantamisen näkökulmasta keskeisintä on juuri rattijuopumusvalvonta, kertoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisilaitoksessa alkoi kaksi viikkoa sitten tehostettu näkyvän liikennevalvonnan projekti LiikennePro. Projektiin kuuluva noin kymmenen poliisin ryhmä keskittyy puolen vuoden ajan valvomaan viikoittain valittavia teemoja ja kohteita eri puolilla Helsinkiä.

LiikennePro-ryhmän lisäksi perjantai- ja lauantai-iltoina autoilijoita puhallutti eri puolilla kaupunkia yhteensä noin 20 poliisia.

– Esimerkiksi tehostetusta rattijuopumusvalvonnasta on muutakin hyötyä kuin pelkkä liikenneturvallisuuden parantuminen. Poliisi sai puhallutusratsioiden yhteydessä kahden viikonlopun aikana kiinni yhteensä 19 etsintäkuulutettua, Lehtinen sanoo.

Poliisi tiedottaa LiikennePron valvontakohteista ja -teemoista pääsääntöisesti etukäteen sosiaalisessa mediassa. Kansalaiset saavat ehdottaa poliisille kohteita sosiaalisen median kanavissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen palaute.helsinki@poliisi.fi.

Projektia voi seurata #LiikennePro-aihetunnisteella.

Kommentoi Facebookissa