Poliisi pyytää havaintoja kolmesta tulipalosta Helsingissä – epäillään tahallaan sytytetyiksi

Palaneen saunan viereen on rakenteilla uusi sauna, joka ei vahingoittunut vanhan saunan palossa.

Palaneen saunan viereen on rakenteilla uusi sauna, joka ei vahingoittunut vanhan saunan palossa. (Kuva Poliisi)

Sompasaaren sauna sekä kaksi roskakatosta Mellunkylässä paloivat muutaman päivän välein.

TULIPALOT Helsingin Sompasaaressa paloi noin kello kahden aikaan vappuaattoaamuna yhteiskäytössä ollut sauna. Pelastuslaitoksen saavuttua kohteeseen sauna oli kauttaaltaan tulessa.

Poliisi on tehnyt palopaikalla teknistä tutkintaa ja epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Tapausta tutkitaan vahingontekona. Palaneen saunan viereen on rakenteilla uusi sauna, joka ei vahingoittunut vanhan saunan palossa.

– Pyydämme henkilöitä, jotka ovat nähneet palopaikan läheisyydessä jotain epäilyttävää toimintaa tai henkilöitä, ilmoittamaan havainnoistaan poliisille, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

Sompasaunan paloa koskevat havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa joko sähköpostitse osoitteeseen yleisvaaralliset.helsinki(at)poliisi.fi tai puhelimitse virka-aikana numeroon 029 547 5433.

Poliisi on tehnyt palopaikalla teknistä tutkintaa ja epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.
Poliisi on tehnyt palopaikalla teknistä tutkintaa ja epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. (Kuva Poliisi)

Mellunkylässä Lupajantiellä paloi saman viikon aikana kaksi roskakatosta. Poliisi epäilee molempia tahallaan sytytetyiksi. Ensimmäinen palo tapahtui keskiviikkoiltana 25.4.2018.

Palanut roskakatos sijaitsi asuntojen vieressä, ja kahden asunnon ikkunoita hajosi palon seurauksena. Kuumuus aiheutti sulamisvaurioita myös lähelle pysäköityyn autoon ja katuvaloon. Tapausta tutkitaan tuhotyönä.

Toinen palo sattui vain paria päivää myöhemmin perjantain ja lauantain välisenä yönä 27.–28.4.2018. Jälkimmäistä paloa tutkitaan vahingontekona. Tuli vaurioitti roskakatoksen lisäksi vieressä ollutta autoa.

Roskakatospaloihin liittyvät vihjeet voi ilmoittaa niin ikään joko sähköpostitse osoitteeseen yleisvaaralliset.helsinki(at)poliisi.fi tai puhelimitse virka-aikana numeroon 029 547 5433.

Kommentoi Facebookissa