Poliisi pyytää havaintoja Rautjärven kirkkopalosta – ”Mies on harmaantunut ja ruumiinrakenteeltaan hoikka”

Poliisi pyytää havaintoja mallinuken kaltaiseen vaatetukseen pukeutuneeseen henkilöön liittyen. Kuvassa mallinuken päällä on sinivalkoinen pipo, ruskea takki, mustat housut ja mustat kumisaappaat. (Kuva Poliisi)

Poliisi vahvistaa, että Rautjärven kirkon sivuoviin oli asetettu hetki ennen tulipalon syttymistä naruja.

KIRKKOPALO Rautjärvellä paloi 25. joulukuuta Rautjärven kirkko sekä kirkolta noin 30 kilometrin päässä sijaitseva asuinrakennus. Poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneesta henkilöstä ja vuoden 2020 viistoperäisestä viininpunaisesta Opel Astra -merkkisestä autosta.

Poliisi pyytää havaintoja Rautjärven kirkon tulipaloon liittyen sekä Rautjärven alueella liikkuneesta noin 60–80-vuotiaasta miehestä. Mies on harmaantunut ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Päällä hänellä on ollut mustat kumisaappaat, mustat housut, ruskea takki ja sinivalkoinen pipo.

– Poliisilla on tällä hetkellä useita tutkintalinjoja, ja meillä on selvityksen alla useita henkilöitä. Tässä vaiheessa esitutkintaa haluamme selvittää yhden henkilön ja kyseisen auton liikkeitä. Kaikki havainnot ovat meille tärkeitä, sanoo Kaakkois-Suomen rikoskomisario Mika Salminen.

Sunnuntaina poliisi sai ilmoituksen tulipalosta Rautjärven kirkossa kello 8.36. Rautjärven kirkko tuhoutui tulipalossa täysin. Poliisi tutkii Rautjärven kirkon tulipaloa törkeänä tuhotyönä. Tällä hetkellä esitutkinnassa ei ole viitteitä siitä, että tekijöitä olisi ollut enemmän kuin yksi. Poliisi vahvistaa, että Rautjärven kirkon sivuoviin oli asetettu hetki ennen tulipalon syttymistä naruja.

– Poliisi epäilee, että narut olisi asetettu mahdollisesti siksi, että ne estäisivät kirkosta ulospääsyn. Kirkossa olleet ihmiset kuitenkin pääsivät kirkosta pois vahingoittumattomina. Palon syttyessä kirkossa oli paikalla noin 30 henkilöä, Salminen sanoo.

Poliisin tekniset tutkinnat ovat vielä kesken, mutta alustavien tietojen mukaan tulipalo näyttää syttyneen kirkon pääoven ja sen yhteydessä olevan tornin läheisyydessä. Palon syttymisen yhteydessä on kuulunut myös pamahdukselta kuuluvia ääniä. Palon syttymissyy selviää tarkemmin poliisin teknisen tutkinnan valmistuttua.

Sunnuntaina kello 10.23 poliisi sai tiedon rakennuspalosta Torsantiellä Rautjärvellä. Kyseessä on Rautjärven kirkosta noin 30 kilometrin päässä sijaitseva asuinrakennus. Poliisi löysi kiinteistön alueelta vainajan, jonka kuoleman osalta poliisi ei epäile rikosta. Asiaa jatketaan kuolemansyyntutkintana, eikä poliisi tiedota asiasta enempää. Asuinrakennuksen tulipaloa tutkitaan palonsyyntutkintana.

Poliisi jatkaa tapahtumien tutkintaa ja selvittää onko tulipaloilla yhteyttä toisiinsa. Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi

Etelä-Karjalan sosiaali- ja kriisipäivystys sekä mielenterveys- ja päihdepäivystys tarjoavat puhelimitse keskusteluapua ja neuvontaa ympäri vuorokauden. Etelä-Karjalan sosiaali- ja kriisipäivystyksen puhelin on 040-6511828 ja mielenterveys- ja päihdepalveluiden palvelunumero 05-3524610.

Lue myös: Poliisi tutkii kahden Rautjärvellä tapahtuneen tulipalon yhteyttä – oletko nähnyt tämän auton?

Kommentoi Facebookissa