Poliisi pyytää vanhemmilta apua – ”Käykää tyttöjen kanssa läpi pelisäännöt”

Tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin keskustan kauppakeskuksissa.

Tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin keskustan kauppakeskuksissa. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi on selvittänyt alle 16-vuotiaisiin tyttöihin kohdistuneita seksuaalirikoksia Joensuussa.

RIKOS Joensuun poliisilla on ollut viime talven ja kuluvan kevään aikana esitutkinnassa kaksi epäiltyä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä yksi epäilty raiskauksen yritys. Tapaukset ovat tapahtuneet Joensuussa joulukuussa 2016 yhden viikonlopun aikana.

Epäiltyjen rikosten tekopaikka on Joensuun kaupungin alueella oleva yksityisasunto. Tapausten esitutkinnassa on tullut ilmi, että usean alle 16-vuotiaan nuoren tytön seurue on ollut viettämässä iltaa kyseisessä yksityisasunnossa. Tytöistä kolme on kertonut joutuneensa asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi. Jokaisessa tapauksessa asianomistajana on eri henkilö.

Myös rikoksesta epäillyt ovat jokaisessa tapauksessa olleet eri henkilöitä. Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Heistä yksi, 21-vuotias mies, raiskauksen yrityksestä epäilty, on edelleen vangittuna. Asunnon haltija, 22-vuotias mies, on matkustuskiellossa.

Kolmas rikoksesta epäilty, 25-vuotias mies, on poliisin tämän hetken tiedon mukaan poistunut maasta. Häneen ei ole kohdistettu toimenpiteitä esitutkinnan aikana. Mies pyritään tavoittamaan kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla esitutkintaan.

Kahden tapauksen esitutkinta on valmistumassa ja ne etenevät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänviraston.

Esitutkinnassa on tullut ilmi, että tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa syksyn ja alkutalven 2016 aikana.

Poliisi on tehnyt havaintoja suomalaisten alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten lisääntyneestä kanssakäymisestä yleisillä paikoilla. Poliisi toivookin, että vanhemmat kävisivät nuorten kanssa läpi pelisääntöjä tämäntyyppiseen kanssakäymiseen liittyen.

Kommentoi Facebookissa