Poliisi selventää miksi puolustusvoimat ja ambulanssi olivat operaatiossa – tapahtumiin liittyi ampuma-ase

Poliisi oli varannut operaation suorittamiseen runsaasti resursseja.

Poliisi oli varannut operaation suorittamiseen runsaasti resursseja. (Kuva AOP)

Poliisioperaatiossa Vesilahdella on ollut kyse uhkaavasta käyttäytymisestä ja henkilöllä oli hallussaan ase.

POLIISIOPERAATIO Vesilahdella oli lauantaina illalla 13.10.2018 poliisioperaatio, johon osallistui useita poliisipartioita. Myös puolustusvoimat antoi poliisille virka-apua.

Poliisi oli varannut toiminnan suorittamiseen runsaasti resursseja, sillä tutkittavana oleviin tapahtumiin epäiltiin liittyvän ampuma-aseen luvaton hallussa pitäminen ja käyttäminen. Ketään henkilöä ei ole kuitenkaan vahingoitettu tapahtumien yhteydessä.

Poliisi otti kaksi henkilöä kiinni rikoksesta epäiltyinä. Tutkittavina rikosnimikkeinä ovat törkeä ampuma-aserikos ja laiton uhkaus. Rikosasian esitutkinta on alkuvaiheissaan ja asiaan liittyviä henkilöitä on kuulematta.

Poliisi haluaa epätietoisuuden selvittämiseksi kuitenkin tarkentaa, että tapahtumassa on ollut kyse uhkaavasta käyttäytymisestä ja tällä uhkaavasti käyttäytyneellä henkilöllä oli ollut hallussaan ampuma-ase. Sivullisia henkilöitä ei ole ollut tilanteessa vaarassa, vaan kyse on ollut normaaliin poliisitoimintaan kuuluvasta varautumisesta.

Kun poliisitoiminnassa saadaan tietoa siitä, että kohteessa on henkilön hallussa ampuma-ase, otetaan se huomioon toiminnan suunnittelussa. Tilannearvion sitä edellyttäessä poliisi pyytää puolustusvoimilta virka-apua esimerkiksi panssaroidun ajoneuvon saamiseksi paikalle. Panssaroitua ajoneuvoa käytetään toiminnassa mukana olevan henkilöstön suojaamiseksi.

Paikalla oli myös ambulanssi. Ambulanssi on ollut paikalla etukäteispainotteisesti. Mikäli tilanteessa kuka tahansa henkilö loukkaantuisi, etupainotteisella toiminnalla turvataan mahdollisimman nopea hoidon aloittaminen. Poliisi haluaakin todeta, että ensihoidon ja puolustusvoimien avun käyttäminen ovat normaaleja toimintamalleja, joista on sovittu viranomaisten välillä.

Lue myös: Poliisia kohti ammuttiin, panssariajoneuvo pyydettiin tueksi – myös poliisi ampui epäiltyä

Kommentoi Facebookissa