Poliisia kohti ammuttiin, panssariajoneuvo pyydettiin tueksi – myös poliisi ampui epäiltyä

Poliisioperaation tueksi pyydettiin virka-apuna Puolustusvoimilta panssaroitu ajoneuvo.

Poliisioperaation tueksi pyydettiin virka-apuna Puolustusvoimilta panssaroitu ajoneuvo. (Kuvituskuva Puolustusvoimat)

Aseenkäyttötilanteen seurauksena epäilty kuljetettiin sairaalaan ja hänellä ei ole hengenvaaraa.

RIKOS Poliisi jatkaa Huittisten poliisioperaation selvitystoimia. Operaatioon osallistui useita Sisä-Suomen ja Lounais-Suomen partioita ja sen tueksi pyydettiin virka-apuna myös Puolustusvoimilta panssaroitu ajoneuvo.

Tapahtumaketju sai alkunsa lauantaina Nokialla noin klo 18.10 alkaneesta ajoneuvon pysäytystilanteesta, missä poliisia kohti ammuttiin aseella ja tilanne muuttui pakenevan ajoneuvon seurannaksi kuljettajan jättämättä noudattamatta poliisin antamia pysäytysmerkkejä.

Paon yhteydessä poliisipartioita kohti ammuttiin useita kertoja pakenevasta autosta, poliisin menettäessä välillä näköhavainnon pakenevaan ajoneuvoon. Poliisi sai ajoneuvon pysähtymään ja epäillyt kiinni valtatiellä numero 12 Huittisissa noin klo 20.50. Tapahtuman vuoksi valtatie oli pitkään suljettu Äetsän ja Huittisten välillä.

Kiinniottotilanteessa poliisi joutui aseenkäyttötilanteeseen ja epäiltyä ammuttiin poliisin toimesta. Aseenkäyttötilanteen seurauksena epäilty kuljetettiin sairaalaan ja hänellä ei ole hengenvaaraa.

Poliisin kiinniottama ampuja on mies. Myös autoa kuljettanut henkilö on otettu kiinni.

Poliisin aseenkäytön osalta suoritetaan esitutkintalain mukainen esiselvittely syyttäjän johdolla ja esiselvityksen tekee aluevastuuperiaatteen mukaan Lounais-Suomen poliisi. Poliisin aseenkäytön tiedottamisesta vastaa selvitystä johtava syyttäjä.

Kommentoi Facebookissa