Poliisi selvittää väitteitä kouluväkivallasta – vanhemmat sanovat lasten saaneen jopa tappouhkauksia

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo olevansa tietoinen tapahtumista ja selvittää asiaa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo olevansa tietoinen tapahtumista ja selvittää asiaa. (Kuva AOP)

Eräs äiti kertoo, että hänen tytärtään verisesti kasvoihin lyövälle oli luvattu kymmenen euroa.

KOULUVÄKIVALTA Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo, että tällä viikolla esiin on noussut niin mediassa kuin erilaissa sosiaalisen median ryhmissä keskustelua Kirkkonummen koulussa tapahtuneesta väkivaltaisesta käytöksestä.

– Tyttäreni on saanut tappouhkauksen luokkatoveriltaan. Lisäksi yksi oppilas oli luvannut kymmenen euroa sille, joka löisi tytärtäni kasvoihin niin, että veri virtaa, erään oppilaan äiti kertoo Svenska Ylen haastattelussa.

Svenska Ylen artikkelissa haastatelluista kuuden oppilaan vanhemmista viisi on kertonut heidän lastensa saaneen tappouhkauksia. Eräs isistä sanoo nähneensä luokan WhatsApp-ryhmässä videotallenteen, jossa hänen poikaansa lyödään ja potkitaan.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo olevansa tietoinen tapahtumista, poliisi on keskustellut koulun kanssa ja selvittää asiaa. Poliisi muistuttaa, että kaikenlainen väkivalta ja väkivallalla uhkaaminen on vakava asia ja voi johtaa pitkäaikaisiin seurauksiin.

Vaikka rikosoikeudellinen vastuu alkaa vasta 15-vuotiaana, niin myös alle 15-vuotias on silti korvausvelvollinen. Aikuisten ja vanhempien on hyvä olla kiinnostuneita lasten vapaa-ajasta ja keskustella vakavistakin asioista heidän kanssaan. Kun epäilee rikoksen tapahtuneen, tulee rikosilmoitus aina tehdä.

Lue myös: Alle 15-vuotias haavoitti teräaseella toista oppilasta – koulun ovet suljettiin ja poliisi otti tekijän kiinni

Kommentoi Facebookissa