Poliisi selvitti pikkulapsen vaunuista vieneen henkilön – alle 15-vuotias ei osannut kertoa syytä teolleen

Puolitoistavuotias lapsi otettiin luvatta talon pihasta lastenvaunuista ja jätettiin läheiseen metsikköön.

Puolitoistavuotias lapsi otettiin luvatta talon pihasta lastenvaunuista ja jätettiin läheiseen metsikköön. (Kuvituskuva Fotolia)

Laukaan Vihtavuoressa elokuussa 2017 tapahtunut asia on siirretty sosiaaliviranomaisten hoitoon.

POLIISI Jyväskylän poliisi on selvittänyt 28.8.2017 Laukaan Vihtavuoressa 1,5-vuotiaaseen pikkulapseen kohdistuneen vapaudenriiston. Tapaus on selvinnyt poliisin omien tutkimusten perusteella.

Lapsi otettiin luvatta Tislaajantiellä sijaitsevan talon pihasta lastenvaunuista ja hänet jätettiin läheiseen metsikköön. Päivän Lehti kirjoitti tapauksesta aikoinaan tässä.

Poliisi on selvittänyt, että tekoon syyllistynyt on alle 15-vuotias nuori. Hänet on kuulusteltu rikolliseen tekoon epäiltynä, ja hän ei ole esitutkinnassa selittänyt syytä teolleen. Epäilty on kuulusteltu jo tapahtuman jälkeen ja teknisten tutkimusten valmistuttua hänen syyllisyytensä varmistui.

– Tekoon syyllistynyt ei ole sukua rikoksen kohteeksi joutuneelle lapselle eikä hän kuulu perheen lähipiiriin. Asia on siirretty sosiaaliviranomaisten hoitoon, poliisin osalta tutkinta on päätetty, ilmoittaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala.

Asiasta ei tiedoteta enempää rikoksentekijän ollessa alle 15-vuotias, jota ei rikoslain mukaan tuomita rangaistukseen. Poliisi kiittää kaikkia asiaan vihjeitä antaneita henkilöitä.

Kommentoi Facebookissa