Poliisi selvitti vihjeiden ja DNA-näytteiden avulla törkeän ryöstön ja varkauden yrityksen – nuorin epäilty 16-vuotias

Törkeästä ryöstöstä epäilty 16-vuotias poika on tällä hetkellä tehostetussa matkustuskiellossa.

Törkeästä ryöstöstä epäilty 16-vuotias poika on tällä hetkellä tehostetussa matkustuskiellossa. (Kuva AOP)

Poliisi julkaisi muutama päivä tapahtuman jälkeen epäillyistä valvontakameran kuvia.

RYÖSTÖ Helsingin poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi epäillystä törkeästä ryöstöstä ja törkeän varkauden yrityksestä. Epäilty törkeä ryöstö tapahtui 20. toukokuuta 2019 Laajasalossa sijaitsevassa kioskissa, josta kaksi naamioitunutta miestä anasti omaisuutta aseella ja veitsellä uhaten.

– Poliisi julkaisi muutama päivä tapahtuman jälkeen epäillyistä valvontakameran kuvia ja pääsi vihjeiden perusteella kahden tekohetkellä 16- ja 17-vuotiaan epäillyn jäljille. Kiitämme kansalaisia vihjeistä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa selvisi myöhemmin, että poikien mukana oli ollut myös kaksi tyttöä, joista toista epäillään avunannosta törkeään ryöstöön. Hän oli käynyt kioskissa sisällä vain hetki ennen epäiltyä törkeää ryöstöä. Tyttö oli tekohetkellä 17-vuotias ja oli tapaukseen liittyen pidätettynä.

Poliisi rekisteröi tietojärjestelmiinsä rikoksista epäiltyjen henkilötuntomerkkejä ja DNA-näytteitä. Törkeän ryöstön yhteydessä otetuista näytteistä selvisi, että kioskiryöstöön epäillyn 17-vuotiaan pojan DNA:ta löytyi toiseen rikosepäilyyn liittyen rikospaikalta.

– Epäilty törkeän varkauden yritys oli tapahtunut kaksi päivää epäiltyä kioskiryöstöä aikaisemmin. Selvisi, että 17-vuotiaan pojan lisäksi teosta oli syytä epäillä myös törkeästä ryöstöstä epäiltyä 16-vuotiasta poikaa. Lisäksi tapauksessa oli mukana kolmas poika, jonka henkilöllisyys selvisi poliisille esitutkinnan aikana. Hän oli tekohetkellä iältään 17-vuotias, Forss kertoo.

Epäillyssä törkeässä varkauden yrityksessä pojat olivat tunkeutuneet maantasossa sijaitsevaan asuntoon. Asunnossa asuva henkilö oli ollut tekohetkellä paikalla.

– Esitutkinnan mukaan epäiltyjen kolmen pojan tarkoituksena oli ollut anastaa huumausaineita heidän entuudestaan tuntemansa täysi-ikäisen henkilön asunnosta. Asunnossa asuva mies oli ottanut puolustautuakseen veitsen käteensä, ja asuntoon tunkeutuneeksi epäillyt kolme poikaa olivat poistuneet paikalta ilman anastettua omaisuutta, Forss kertoo.

Törkeästä ryöstöstä epäilty 16-vuotias poika on tällä hetkellä tehostetussa matkustuskiellossa, jolloin hänen liikkeitään pystytään valvomaan sähköisesti. Nyt jo 18 vuotta täyttänyt toinen epäilty on edelleen vangittuna. Törkeästä varkauden yrityksestä epäilty kolmas poika oli pidätettynä.

Lue myös: Kioskissa riehuttiin kirveen kanssa – 67-vuotias mies uhkasi tappaa kaikki

Kommentoi Facebookissa