Poliisi tehostaa valvontaa Helsingissä välikohtauksen johdosta – ”Haluamme reagoida tilanteeseen ennalta estävästi”

Poliisit kiertävät kaupungilla ennalta estävän toiminnan hengessä.

Poliisit kiertävät kaupungilla ennalta estävän toiminnan hengessä. (Kuva Fotolia)

Juhannuspäivän valvontaa tehostetaan, koska nuorisoa on alkanut käyttäytyä uhkaavasti poliisia kohtaan.

JOUKKOTAPPELU Helsingin poliisi tehostaa juhannusjuhlinnan valvontaa lauantai-illaksi ja yöksi. Poliisi lisää resursseja ja tulee jalkautumaan näkyvästi muun muassa suosituille juhlintapaikoille. Taustalla on lauantain vastaisena yönä Hietaniemen rannalla tapahtunut välikohtaus, jossa joukkotappelutehtävän yhteydessä nuorisoa alkoi käyttäytyä uhkaavasti poliisia kohtaan.

Ennalta estävän toiminnan hengessä poliisit kiertävät kaupungilla ja kyselevät mahdollisuuksien mukaan myös kuulumisia, erityisesti nuorilta. Partioivia poliiseja saa myös aina lähestyä ja heille kertoa havainnoistaan. Mahdollisiin häiriöihin puututaan tarvittaessa.

– Viimeyön välikohtaus oli poikkeuksellinen, ja haluamme reagoida tilanteeseen ennalta estävästi. Helsinkiin kokoontuu tyypillisesti juhlijoita myös muualta pääkaupunkiseudulta. Tehostamalla valvontaa pyrimme siihen, että kaikilla on turvallinen olo viettää juhannusta ja että mahdollisiin häiriöihin pystytään puuttumaan matalalla kynnyksellä, kertoo komisario Katja Nissinen ennalta estävästä toiminnosta.

Juttuvinkki: Poliiseja kivitettiin juhannusyönä Hietaniemen rannassa – joukkotappelua rauhoitti 30 partiota

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan nuortensa kanssa miten ja missä seurassa he viettävät juhannusta. Illanvieton ja sopivan käyttäytymisen pelisäännöt on hyvä keskustella läpi. Nuoria kannattaa muistuttaa siitä, että joukossa tilanteet voivat kärjistyä nopeasti ja tunne vie helposti mukanaan.

– Jos kaupungilla syntyy uhkaava tilanne, on syytä hakeutua kauemmaksi tapahtumapaikalta ja soittaa tarvittaessa hätäkeskukseen. Poliisin käskyjä on aina noudatettava. Pää on syytä pitää kylmänä ja välttää levottomuuksiin mukaan menemistä, neuvoo Nissinen.

Perinteisesti juhannukset ovat sujuneet Helsingissä rauhallisesti. Vaikka tehostamisella reagoidaan viimeyön tapahtumaan, juhannuspäivän valvonnassa on kyse poliisin perustehtävästä eli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonnasta.

Lue myös: Poliisilta lisätietoja Hietaniemen rannan joukkotappelusta ja kiinniotetuista – ”Kaikki ovat miehiä ja alle 18-vuotiaita”

Kommentoi Facebookissa