Poliisi tutki epäiltyjä tyrmäystippatapauksia – sairaalassa poikkeuksellinen määrä myrkytysoireista kärsineitä

Poliisi muistuttaa, ettei omia juomia pidä koskaan jättää ravintoloissa vartioimatta alkoholia nautittaessa.

Poliisi muistuttaa, ettei omia juomia pidä koskaan jättää ravintoloissa vartioimatta alkoholia nautittaessa. (Kuva Fotolia)

Laboratoriolausuntojen mukaan potilaiden näytteistä ei kuitenkaan todettu luvattomia huumaus- tai lääkeaineita.

TYRMÄYSTIPAT Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 10.–11.3.2018 poliisipartio oli yleisvalvontaa tehdessään havainnut tajuttoman henkilön Lanun aukion läheisyydessä Lahdessa. Asiaa selvitettäessä nuoreksi naiseksi todettu henkilö oli alkanut kouristella tavalla, joka ei ole tyypillistä pelkästään alkoholia nauttineelle henkilölle.

Poliisille tuli kyseisen yön aikana ilmoituksia myös Päijät-Hämeen keskussairaalasta poikkeuksellisesta määrästä myrkytysoireista kärsineistä potilaista. Kaikkiaan neljän nuoren naisen epäiltiin joutuneen huumatuksi niin sanotuilla tyrmäystipoilla Lahdessa kahdessa eri keskustan ravintolassa. Yhteisenä nimittäjänä tapauksissa oli ollut voimakas päihtymystila ja tajuttomuus sekä osalla potilaista myös kouristusoireet.

Tapahtumayönä poliisi aloitti Lahden keskustan ravintoloissa tehostetun ravintolavalvonnan uusien tapausten estämiseksi. Myöhemmin poliisi käynnisti epäillyissä huumaustapauksissa esitutkinnat neljänä eri pahoinpitelyrikoksena.

Laboratoriolausuntojen mukaan potilaiden näytteistä ei todettu luvattomia huumaus- tai lääkeaineita. Yhteistä kaikissa tapauksissa oli asiaosaisten erittäin voimakas jopa yli kolmen promillen päihtymystila. Poliisin esitutkinnassa keräämän sekä saatavilla olleen tiedon mukaan missään tapauksista ei toistaiseksi ole syytä epäillä pahoinpitely- tai muutakaan rikosta, minkä johdosta esitutkintoja ei ole syytä jatkaa.

Poliisi kuitenkin kehottaa ihmisiä tarkkaavaisuuteen sekä maltilliseen alkoholinkäyttöön ja muistuttaa, ettei omia juomia pidä koskaan jättää ravintoloissa vartioimatta alkoholia nautittaessa.

Kommentoi Facebookissa