Poliisi vahvistaa turvapaikanhakijan surmanneen suomalaisen ex-naisystävänsä – ”Huhut tekotavasta ovat liioiteltuja”

Poliisin tutkinnassa on voitu sulkea pois muiden henkilöiden osuus rikokseen.

Poliisin tutkinnassa on voitu sulkea pois muiden henkilöiden osuus rikokseen. (Kuva AOP)

Teko on kuitenkin ollut raaka ja julma ja se on tehty teräaseella.

HENKIRIKOS Maanantaina 20.1.2020 noin klo 22.30 aikaan Hämeenlinnassa poliisi sai tehtävän Torikadulle. Paikalla selvisi, että asiassa oli syytä epäillä henkirikosta. Poliisin hälytti samassa rapussa asuva henkilö, joka havaitsi rappukäytävässä merkkejä mahdollisesta rikoksesta.

Poliisien päästyä paikalle havaittiin, että asunnossa on kaksi vainajaa, nainen ja mies. Tutkimuksissa on selvinnyt, että kyseessä oli aiemmin eronnut nuori pariskunta. Mies on surmannut ensin naisen ja sitten itsensä. Tekotapa on raaka ja julma ja teko on tehty teräaseella. Tapahtuma-aika on pystytty selvittämään teknisin ja taktisin keinoin, teko oli tapahtunut vain hieman ennen poliisin paikalle tuloa.

Rikoksesta epäilty mies on saapunut Suomeen vuonna 2015 turvapaikanhakijana ja viimeksi oleskellut Suomessa tilapäisellä oleskeluluvalla. Asianomistaja on suomalainen nainen ja asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä murha. Tutkinnassa on voitu sulkea pois muiden henkilöiden osuus rikokseen eli kenenkään muun ei epäillä osallistuneen tekoon tai myötävaikuttaneen siihen.

Kuolemansyyntutkinta ja ulkomaalaislain mukaiset asiat ovat salassa pidettävää tietoa, eikä poliisi voi niitä julkisuuteen enemmälti selvittää. Tapauksesta ja siihen liittyvistä asioista on kuitenkin sosiaalisessa mediassa keskusteltu runsaasti.

Vaikka surman tekotapa on ollut raaka ja julma, ovat sosiaalisessa mediassa liikkuvat huhut tekotavasta liioiteltuja. Poliisi muistuttaa hienotunteisuudesta rikoksen uhria ja hänen läheisiään kohtaan. Myös sosiaalisessa mediassa voi kirjoituksellaan tai julkaisullaan syyllistyä rikoksen tunnusmerkistön täyttävään toimintaan. Poliisi seuraa tiiviisti sosiaalisen median kirjoituksia.

Surma on koskettanut laajasti Hämeenlinnan alueen asukkaita ja aiheuttanut runsaasti keskustelua. Poliisi tekee tarvittaessa yhteistyötä Hämeenlinnan kaupungin ja muiden sidosryhmien kanssa.

Lue myös: Maahanmuuttovirasto käy läpi 500 turvapaikkapäätöstä – ”Meidän pitää varmuudella tunnistaa suojelua tarvitseva hakija”

Kommentoi Facebookissa