Poliisi varoittaa – joku piilottelee veitsiä lasten leikkipaikoille ja jopa lelulaatikkoon

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että kyseessä on tahallinen toiminta, jota tutkitaan tässä vaiheessa vaaran aiheuttamisena,

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että kyseessä on tahallinen toiminta, jota tutkitaan tässä vaiheessa vaaran aiheuttamisena, (Kuvituskuva Fotolia)

Lapset löysivät useita keittiöveitsiä kerrostalojen pihalta Helsingin Myllypurossa.

LEIKKIPAIKAT Alle kymmenvuotiaat lapset löysivät viime viikolla kerrostalojen piha-alueelta useita keittiöveitsiä Tuulinmyllyntiellä Myllypurossa Helsingissä. Veitset löytyivät lasten leikkipaikoilta tai niiden välittömästä läheisyydestä, esimerkiksi lukitusta lelulaatikosta.

Ilmoittajan mukaan samasta pihapiiristä löytyi jo keväällä yksi lumikasaan piilotettu veitsi. Poliisi on käynnistänyt asiasta esitutkinnan.

– Kyllä näiden tietojen valossa vaikuttaa siltä, että kyseessä on tahallinen toiminta, jota tutkitaan tässä vaiheessa vaaran aiheuttamisena, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Reijo Enqvist Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin neuvo vastaavien tilanteiden varalle on, että löydöstä tulee ilmoittaa hätäkeskukseen.

– Varsinkin, jos esine on lasten leikkialueella tai sen välittömässä läheisyydessä. Hätäkeskuksen kautta paikalle saadaan poliisipartio, joka voi suorittaa löytöpaikalla tarvittavat tutkintatoimenpiteet ja taltioida esineen asianmukaisella tavalla.

Asiaan liittyvät kiireettömät havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse analyysi.helsinki(at)poliisi.fi tai numeroon 0295 417 931.

Lue myös: Taloyhtiö vastaa leikkipaikan turvallisuudesta – leikkivälineillä on omat turvallisuusstandardinsa

Kommentoi Facebookissa