Teuvo Hakkarainen sai sakkotuomion käräjäoikeudessa – ei enää lisärangaistusta puolueelta

Teuvo Hakkarainen ahdisteli humalassa kansanedustajakollegaansa, joka oli tauolla eduskunnan täysistunnosta.

Teuvo Hakkarainen ahdisteli humalassa kansanedustajakollegaansa, joka oli tauolla eduskunnan täysistunnosta. (Kuva AOP)

Kansanedustajan todettiin syyllistyneen kollegansa pahoinpitelyyn ja seksuaaliseen ahdisteluun.

EDUSKUNTA Helsingin käräjäoikeus on tuominnut perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta 45 päiväsakkoon. Hakkaraisen tuloilla sakkojen summaksi tulee hieman yli 3000 euroa.

Lisäksi Hakkarainen joutuu maksamaan perussuomalaisista loikanneelle, nykyiselle kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoholle 1000 euroa kivusta ja särystä, 400 euroa kärsimyksestä sekä Ruohon asianajokulut. Syyttäjä oli vaatinut Hakkaraiselle 60 päivän ehdollista vankeutta.

Tapaus sattui viime vuoden joulukuussa, kun eduskunnassa käytiin kiivasta keskustelua seuraavan päivän äänestyksestä koskien alkoholilain uudistamista. Samana iltana eri eduskuntaryhmät viettivät myös pikkujoulujaan.

Kansanedustaja Veera Ruoho oli täysistunnosta tauolla eduskunnan kahvilassa, kun humalainen Hakkarainen saapui samaan pöytään, kävi käsiksi jonkinlaisella niskaotteella Ruohoon, väänsi hänen päätään ja suuteli väkisin.

Läsnä ollut kokoomuksen toinen poliisikansanedustaja Kari Tolvanen oli poliisitermein sanottuna käskyttänyt Hakkaraista lopettamaan, joka olikin poistunut paikalta.

– Hakkaraisen on täytynyt mieltää, että menettelyn varsin todennäköinen seuraus on Ruoholle aiheutunut kipu, käräjäoikeuden puheenjohtaja arvioi.

Samoin oikeuden puheenjohtaja totesi, että jokaisen täytyy ymmärtää vastoin tahtoa väkisin tehdyn suutelemisen olevan seksuaalista ahdistelua.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä katsoi tapauksen tultua ilmi huomautuksen olevan liian vähäinen seuraamus, mutta myös ryhmästä erottamisen olevan kohtuutonta. Eduskuntaryhmän antoikin Teuvo Hakkaraiselle vakavan varoituksen. Hakkarainen myönsi kärsivänsä alkoholiongelmasta

Nyt langetettu tuomio kollegan pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta ei aiheuta enää lisätoimia eduskuntaryhmän puolelta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri muistutti STT:lle, että Hakkaraiselle on jo aiemmin annettu vakava varoitus.

Lue myös: Humalaisen Teuvo Hakkaraisen ahdistelutapaus ylitti rajat – vakava varoitus eduskuntaryhmältä

Kommentoi Facebookissa