Poliisi varoittaa – polkupyörän renkaan kiinnityksen tahallisesta löystyttämisestä voi aiheutua vammautuminen

Teot ovat kohdistuneet pääosin lasten ja nuorten pyöriin.

Teot ovat kohdistuneet pääosin lasten ja nuorten pyöriin. (Kuva Fotolia)

Kyseessä on hengenvaarallinen ilmiö, joka on syytä lopettaa heti alkuunsa.

TURVALLISUUS Syksy on tuonut esiin erittäin vaarallisen ilmiön. Oulun poliisille on tehty useita rikosilmoituksia, joissa pyöräilijä on huomannut, että pyörän eturenkaan kiinnitystä on joku käynyt tahallisesti löystyttämässä.

Tapauksia on tullut ilmi muun muassa koulujen ja eri liikuntapaikkojen pihoilla koulupäivän tai harrastuksen aikana. Teot ovat kohdistuneet lasten ja nuorten pyöriin, mutta joitain tekoja on kohdistunut myös aikuisten pyöriin.

Polkupyöräilijä on lähtenyt liikkeelle pyörällään ja huomannut, että rengas vanteineen onkin irti. Pahimmassa tapauksessa pyörä on irronnut, pyöräilijä kaatunut ja seurauksena on ollut käsivamma.

Poliisi toivoo, että kotona ja kouluissa otetaan asia puheeksi. Kyseessä on hengenvaarallinen ilmiö, joka on syytä lopettaa heti alkuunsa. Pyöräilijöiden kannattaa aina tarkistaa ennen liikkeelle lähtöä, että kiinnitykset ovat kunnossa.

Havaituista vahingonteoista poliisi kehottaa tekemään rikosilmoituksen. Poliisi tutkii tapauksia muun muassa vahingontekoina, vammantuottamuksena tai pahoinpitelynä.

Lue myös: Kannattaako tehdä rikosilmoitus varastetusta polkupyörästä? Kyllä – ja muista tallentaa tunnistetiedot

Kommentoi Facebookissa