Poliisin etsimä henkirikokseen liittyvä auto löytyi – kolme henkilöä kiinni ja siepattu nainen vapautettiin

Kokonaisuutta tutkitaan tässä vaiheessa ainakin murhana, törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona.

Kokonaisuutta tutkitaan tässä vaiheessa ainakin murhana, törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona. (Kuva AOP)

Pudasjärven omakotitalopaloon ja henkirikokseen liittyvän epäillyn otti kiinni Ruotsin poliisi.

HENKIRIKOS Poliisi on löytänyt Kia Ceed -henkilöauton, josta poliisi pyysi eilen havaintoja. Tapaus liittyy Pohjois-Pohjanmaan Pudasjärvellä torstaina 10. tammikuuta tapahtuneeseen tulipaloon ja epäiltyyn henkirikokseen.

Poliisi on lisäksi saanut tavoittelemansa henkilön kiinni. Hänen lisäkseen kiinni on otettu kaksi muuta henkilöä eilen aamulla. Kaksi henkilöistä otettiin kiinni Kiimingistä ja Kian kuljettajaksi epäilty henkilö Luulajasta Ruotsista.

Samalla poliisi löysi naisen, jonka poliisi epäilee epäillyn ottaneen mukaansa palopaikalta vasten naisen tahtoa.

– Ensitietojen mukaan siepattu nainen löytyi fyysisesti vahingoittumattomana. Epäillyn otti kiinni Ruotsin poliisi, ja kiinniotto sujui rauhallisesti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista.

Vastuu esitutkinnasta on siirtynyt tänään aamulla Keskusrikospoliisille. KRP tekee tutkintaa edelleen tiiviisti Oulun poliisilaitoksen kanssa.

Henkirikos paljastui, kun Pudasjärven Petäjäkankaantiellä syttyi eilen aamulla tulipalo, jonka seurauksena omakotitalo paloi pahoin. Talon lähistöltä löydettiin ulkoa tien vierestä kuolleena mies. Hän oli syntynyt vuonna 1960.

Kokonaisuutta tutkitaan tässä vaiheessa ainakin murhana, törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona. Poliisi kaipaa edelleen tietoja punaisen Kia Ceed -henkilöauton liikkeistä. Auton rekisterinumero on GIM-639. Vihjeet autosta ja muista mahdollisista vihjeistä rikoksiin liittyen pyydetään osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Lue myös: Poliisi etsii aseistettua vaarallista henkilöä ja punaista Kia Ceed -autoa – tapahtumiin liittyy henkirikos

Kommentoi Facebookissa