Poliisin jouluyö pääosin rauhallinen, kotihälytykset työllistivät – ”Kaikki eivät ymmärrä joulurauhan päälle”

Poliisi on valvonut joulurauhan säilymistä Suomessa etelästä pohjoiseen. (Kuvituskuva Poliisi)

Poliisi suosittelee joulupäiväksi kaikille hiljentymistä ja läheisten seurasta nauttimista.

JOULURAUHA Jouluyö on sujunut poliisin silmin vaihtelevasti eri puolilla Suomea. Hämeen poliisilaitoksen alueella on jouluaaton ja joulupäivän välinen yö sujunut poliisin kannalta varsin rauhallisesti. Tehtäviä yölle kertyi kaikkiaan 80 kappaletta koko laitoksen alueelle.

Poliisia ovat työllistäneet muun muassa kotihälytystehtävät ja muutamat päihtyneet kuljettajat. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisin suojiin päätyi kuusi henkilöä.

Jouluaaton iltapäivällä kello 12.50 aikaan poliisi sai ilmoituksen näpistelijästä, jonka vartijat olivat ottaneet kiinni Kauppakadulla sijaisesta kauppakeskuksesta. Usean sadan euron arvosta kosmetiikkatuotteita anastanut 1970-luvulla syntynyt nainen oli myös vastustanut vartijoiden suorittaa kiinniottoa siinä määrin, että hänelle oli jouduttu laittamaan käsiraudat. Nainen tuotiin poliisiasemalle asioiden selvittämiseksi ja häntä epäillään varkaudesta.

Itä-Uudenmaan poliisille joulunaika ei erottautunut tavallisesta viikonlopusta, kolmannes tehtävistä oli kotihälytyksiä. Myös Länsi-Uudenmaan poliisilla riitti tehtäviä, ja poliisi julkaisikin vetoomuksen Twitterissä:

”Kaikki eivät ymmärrä joulurauhan päälle. @LUpoliisi oli viime yönä kiireinen, kun rattijuopot ja metelikeikat työllistivät. Joulupäiväksi suosittelemme kaikille hiljentymistä ja läheisten seurasta nauttimista!”

Joulunaika on Lounais-Suomessa ollut poliisin osalta toistaiseksi verraten rauhallinen. Hälytystehtävät ovat olleet maltillisella tasolla, määrän vastatessa myös viime joulun tehtävämäärää. Ajan ja juhlan henkeen poliisin hälytystehtäviä on suuntautunut ihmisten koteihin, ja kotihälytysten määrässä olikin hieman kasvua viime jouluun verrattuna.

Jouluyön aikana Lounais-Suomen poliisi on kaikkiaan noin 150 tehtävästä hälytetty koteihin noin 40 kertaa. Tapauksista vakavin sattui aattoaamuna Porissa, jossa henkilö oli saanut vamman teräaseesta.

Pohjoisessa Oulun poliisi kertoo jouluyön olleen tehtävien suhteen tavanomainen, hälytykset olivat pääsääntöisesti kotihälytyksiä, häiriökäyttäytymistä ja päihtymystä.

Meri-Lapin tapahtumista poliisi mainitsee, kuinka keski-ikäinen mies kuljetti henkilöautoa Kemissä amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Samoin poliisin entuudestaan tuntema nuori nainen pysäytettiin Kemissä autoa kuljettaessaan. Nainen puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Ylitorniolla oli kahden henkilöauton välinen kolari.

Lue myös: Kolmekymppinen mies ampui uhria yksityisasunnossa – poliisi otti epäillyn kiinni jouluaattona

Kommentoi Facebookissa