Nämä suosikkituotteet kiinnostivat suomalaisia – joukossa ennätyksellisen paljon pelikonsoleita

Kymmenen suosituimman tuotteen lista on jälleen tekniikan- ja elektroniikantäyteinen. (Kuvituskuva Fotolia)

Hintavertailupalvelu selvitti tuotteet, jotka kiinnostivat suomalaisia kuluttajia eniten kuluneena vuonna.

KULUTTAMINEN Hintavertailupalvelu Hintaoppaan keräämistä tiedoista selviää, että vuoden 2021 haetuin tuote oli viime vuoden ja Black Fridayn tapaan Sony PlayStation 5 -pelikonsoli.

Konsoli nousi viime vuonna koko vuoden haetuimmaksi tuotteeksi jo kuukausi julkaisunsa jälkeen ja on viihtynyt siitä lähtien hakulistan kärjessä. Toiseksi eniten etsittiin Microsoft Xbox Series X -konsolia ja kolmanneksi eniten niin ikään PlayStation 5 Digital Edition -konsolia, joka on edeltäjänsä digitaalinen, levyasematon versio.

– Kymmenen suosituimman tuotteen lista on jälleen tekniikan- ja elektroniikantäyteinen. Lähes puolet listan tuotteista on pelikonsoleita, mikä kertoo siitä, ettei viihdykkeiden jano ole vielä ainakaan sammumaan päin. Toisaalta PlayStation 5:n huono saatavuus on varmasti osaltaan vaikuttanut hakuaktiivisuuteen siten, että moni lienee tiiviisti seurannut saatavuutta ja hintojen laskua odottavin mielin, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Apple oli tänä vuonna ainoa brändi, jolta ylsi puhelimia haetuimpien tuotteiden joukkoon. Tänä syksynä julkaistua iPhone 13 -mallia ei listalta kuitenkaan löydy, vaan haetuimmaksi puhelimeksi nousee jo muutaman vuoden vanha malli iPhone 11. Puhelimien lisäksi Applelta löytyy listalta AirPods Pro -kuulokkeet.

Pelikonsoleiden, puhelimien ja kuulokkeiden lisäksi haetuimpien tuotteiden joukossa oli edellisvuosien tapaan myös kaksi urheilukelloa. Neljänneksi suosituin tuote oli Polar Ignite -urheilukello ja yhdeksänneksi suosituin tuote oli hieman kalliimpi Polar Vantage M -urheilukello.

Hintaoppaan mukaan tämän vuoden haetuimmat brändit olivat Sony, Samsung ja Apple.

Joulun jälkeiset alennukset alkavat heti joulupäivänä 25. joulukuuta.

– Viime vuonna hinta laski yhteensä 32 prosentilla tuotteista, mutta se myös nousi 31 prosentilla tuotteista. Toisin sanoen kolmannes tuotteista oli halvempi ostaa marraskuun alussa kuin joulualesta. Tästä huolimatta joulun välipäivät ovat kuitenkin vuoden toiseksi paras alejakso ja hyviä löytöjä voi tehdä.

– Esimerkiksi talviurheiluvälineitä ja tuotteiden vanhempia malleja myydään usein edullisesti pois uusien mallistojen tieltä, Matinvesi-Bassett kertoo.

Eniten alennettuihin tuotteisiin kuuluivat viime vuonna muun muassa erilaiset ruoankypsennysvälineet, Xbox One -pelit, digitaaliset kamerat ja parranajokoneet.

Lue myös: Tässä ovat Suomen suosituimmat salasanat – mikä niistä löytyy sinun laitteeltasi?

Hintaoppaan vuoden 2021 suosituimmat tuotteet

Sony PlayStation 5 (PS5) 2020 825GB

Microsoft Xbox Series X 1TB

Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 2020 825GB

Polar Ignite

Apple iPhone 11 Dual Sim 4GB RAM 64GB

Apple AirPods Pro

Apple iPhone 12 Mini 64GB

Nintendo Switch 2019 32GB

Polar Vantage M

Apple iPhone 12 64GB

Kommentoi Facebookissa