Poliisin tehovalvonnan masentava tulos – 1400 sakkoa ilman turvavyötä olleille ja 750 sakkoa kännykän käytöstä

Poliisi tarkasti valvontaviikon aikana myös reilulta 900 ulkomaalaiselta maassa oleskelun edellytykset.

Poliisi tarkasti valvontaviikon aikana myös reilulta 900 ulkomaalaiselta maassa oleskelun edellytykset. (Kuva AOP)

Suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuosina osoittaa, että suojatien arvostus on parantunut.

TEHOVALVONTA Poliisi käytti viime viikon tehovalvontaan 3 220 työtuntia. Valtakunnallisessa liikennevalvonnassa tavattiin runsaasti matkustajia ilman turvavöitä etu- ja takapenkillä, sekä ajon aikana matkapuhelinta käyttäneitä ajoneuvon kuljettajia ilman hands free -laitteita.

Ilman turvavyötä matkustaneita tavattiin etupenkillä 1 278 ja takapenkillä 114, turvalaiterikkeiden kokonaismäärästä lasten turvalaiterikkeiden määrä oli 154. Matkapuhelinta ilman hands free -laitteita käyttäneitä kuljettajia valvonnassa oli 740.

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystä tai toisten virhearvioinneista johtuen.

Hän myös muistuttaa, että matkapuhelimen käyttö liikenteessä aiheuttaa usein vaaraa ja haittaa muulle liikenteelle.

– Jos puhelinta käytetään, niin vain hands free -laitteilla se on laillista, Kallio sanoo.

Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annettiin yhteensä 72 sakkoa ajoneuvojen kuljettajille. Heistä 30 ohitti suojatien eteen pysähtyneen tai näkyvyyden suojatielle peittävän ajoneuvon pysähtymättä, 21 ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle ja 21 ei antanut suojatiellä jo olleille esteetöntä kulkua.

Poliisin tekemä valvonta ja suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuosina osoittavat, että suojatien arvostus on parantunut.

– Jokainen suojatiellä tapahtunut onnettomuus on kuitenkin liikaa, koska suojatien pitäisi olla nimensä veroinen eli turvallinen paikka tien ylittämiseen, Kallio sanoo.

Poliisi tarkasti valvontaviikon aikana reilulta 900 ulkomaalaiselta maassa oleskelun edellytykset. Poliisi kirjasi ulkomaalaisten osalta muun muassa kolme rikosilmoitusta ja käynnisti kuusi maastapoistamisasiaa. Poliisi suorittaa ulkomaalaisvalvontaa osana muuta valvontatehtävää, esimerkiksi liikenteenvalvonnan, ravintolavalvonnan ja työmaavalvonnan yhteydessä.

Kun valvonnassa tavataan ulkomaalainen henkilö, poliisi tarkastaa henkilön maassa oleskelun edellytykset. Ulkomaalaisvalvonta on poliisille ulkomaalaislaissa määrätty tehtävä.

Lue myös: Poliisi valvoi liikennettä – yli sata ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton

Kommentoi Facebookissa