Poliisit ajoivat pakenevia varkaita takaa halki kaupungin – jalankulkijat hyppivät alta pois

Pakoauton kuljettajaa epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, varkaudesta ja rattijuopumuksesta.

Pakoauton kuljettajaa epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, varkaudesta ja rattijuopumuksesta. (Kuva Poliisi)

Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja varkaudesta epäilty mies vangittiin.

TAKAA-AJO Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan elektroniikkamyymälän vartijat ilmoittivat lauantaina noin kello 20 aikaan, että myymälästä poistui kaksi miestä, joilla oli mukanaan myymälästä anastettua omaisuutta. Myymälän työntekijä näki, että miehet poistuivat pihasta henkilöautolla.

Poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton vain hetkeä myöhemmin punaisissa liikennevaloissa Porkkalankadun ja Mechelininkadun risteyksessä. Kun poliisipartio laittoi hälytysvalot päälle, auto lähti punaisia päin pohjoisen suuntaan karkuun.

Takaa-ajo eteni Pohjoiselle Rautatienkadulle, jossa pakeneva auto ajoi vastaantulevien kaistalla ja aiheutti läheltä piti -tilanteen linja-auton kanssa. Matka jatkui Runeberginkadun ja Arkadiankadun kautta Mannerheimintielle. Auto ajoi huomattavaa ylinopeutta. Postikadun risteyksessä auto teki U-käännöksen ja osui samalla kahteen henkilöautoon.

Pako päättyi Sandelsinkadulle, jossa auto törmäsi vielä kahteen henkilöautoon ja valui lopulta poliisiauton keulaan.
Pako päättyi Sandelsinkadulle, jossa auto törmäsi vielä kahteen henkilöautoon ja valui lopulta poliisiauton keulaan. (Kuva Poliisi)

Tehtävälle liittyi useita poliisipartioita. Takaa-ajo jatkui Töölöntorin ympäristöön. Auto ajoi pakomatkan aikana yksisuuntaisia katuja väärään suuntaan ja poikkesi jalkakäytävälle. Jalankulkijat joutuivat hyppäämään pois alta väistääkseen törmäyksen. Pako päättyi Sandelsinkadulle, jossa auto törmäsi vielä kahteen henkilöautoon ja valui lopulta poliisiauton keulaan.

Autosta löytyi muutaman tuhannen euron arvosta anastettua elektroniikkaa ja myymälän vetokärryt. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa: mies ja nainen. Kyydissä ollutta miestä epäillään varkaudesta. Naista ei epäillä mistään rikoksesta.

Pakoauton vuonna 1994 syntynyttä kuljettajaa epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, varkaudesta ja rattijuopumuksesta. Helsingin käräjäoikeus vangitsi miehen eilen keskiviikkona.

– Takaa-ajon aikana vaurioitui yhteensä kuusi ajoneuvoa pakoauto mukaan lukien. On vain sattumaa, ettei pakomatkan aikana tapahtunut vakavia henkilövahinkoja, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Myymälän valvontakameratallenteelta selviää, että miehet kaatoivat myymälän kassajonossa olleen lapsen kumoon, kun he lähtivät juoksemaan pakoon. Poliisi ei ole tavoittanut lapsen huoltajia. Huoltajat voivat olla yhteydessä poliisin sähköpostitse, analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Moottoritiellä humalassa poliisia pakoon 160 km/h – henkilöauton kuljettaja vasta 15-vuotias poika

Kommentoi Facebookissa