Portugali jätti Cristiano Ronaldon penkille – otti murskavoiton

Portugali murskasi jalkapallon MM-kisoissa Sveitsin maalein 6-1. (Kuva AOP)

Portugalin Goncalo Ramos teki kolme maalia joukkueensa voittaessa Sveitsin 6-1. Cristiano Ronaldo ei päässyt avauskokoonpanoon.

JALKAPALLO Portugali oli hurjassa vedossa jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieräottelussaan. Portugali murskasi Sveitsin rujoin lukemin 6-1.

Tulos oli yllättävä, mutta sekin yllätti, ettei Portugali tarvinnut murskajaisiinsa Cristiano Ronaldoa, joka sai aloittaa ottelun vaihtopenkillä. Loukkaantumisesta ei ollut Ronaldon tapauksessa kyse.

Ratkaisu oli oikea. Avaukseen päässyt vasta 21-vuotias Goncalo Ramos tykitti Portugalille hattutempun. Ronaldon poissaoloa ei edes huomannut.

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos korosti lehdistötilaisuudessa jalkapallon olevan joukkuepeli. Sveitsi-ottelun pelisuunnitelman toteuttamiseen tarvittiin siihen sopivimmat pelaajat.

– Piti olla joukkue, joka pelaisi luistavasti. Oli todella hyvä matsi. Joukkue luotti itseensä. Joukkue oli hyvin yhtenäinen. Aiemmissa otteluissa ei ollut samalla lailla, Fernando Santos kertoi.

Fernando Santos teki selväksi, ettei Ronaldolle löytynyt sopivaa roolia avauskokoonpanoon. Vaihdosta Ronaldo kelpasi kentälle 74. minuutilla.

– Hän on yksi maailman parhaista pelaajista. Hän on kapteenimme. Ja millä lailla hän tuli tähänkin peliin kertoo hänen hienosta asenteestaan. Mutta joukkuetta on ajateltava kollektiivisesti, Santos sanoi.

Fernando Santos vakuutteli myös, ettei hänellä ole riitoja Ronaldon kanssa.

– Se hänen roolinsa pitää löytää. Minulla on hyvin vahva suhde häneen vuosien ajalta. Suhteemme on vain kasvanut. Hän on hyvin tärkeä pelaaja joukkueelle. Meillä ei ole ollut henkilökohtaisia ongelmia. Asiat ovat pelaajan ja valmentajan välisiä.

Portugali kohtaa ensi lauantaina puolivälieräottelussa Marokon. Santos ei tyrmää, etteikö Ronaldo voisi silloin päästä avaukseen.

– Meillä on vastassa Marokko neljän päivän päästä. Vastaan tulee hyvin vahva joukkue, joka luo erilaisen haasteen. Siihen peliin on luotava oma taktiikkansa. Kaikki pelaajamme ovat ehdolla avaukseen. Joku voi tulla vaihdosta.

Vuoden 2018 MM-kisoissa Portugali ja Marokko kohtasivat alkusarjassa. Silloin Portugali voitti Cristiano Ronaldon maalilla 1-0.

– Marokko oli todella hyvä ottelussamme 2018. Huomenna katson heidän otteluaan Espanjaa vastaan. Tunnen heidän pelaajiaan ajaltani Kreikasta ja paljon muitakin pelaajia. Edessä on hyvin vaikea ottelu, pohjusti Fernando Santos seuraavaa haastetta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Marokko shokeerasi – passitti Espanjan ulos MM-kisoista

Kommentoi Facebookissa