Predators hallitsi, Penguins teki maalit – Pekka Rinne pommitettiin vaihtoon

Pekka Rinne väistyi Stanley Cupin -finaalissa maalin suulta, kun Pittsburgh vyörytti kotihallissaan.

Pekka Rinne väistyi Stanley Cupin -finaalissa maalin suulta, kun Pittsburgh vyörytti kotihallissaan. (Kuva AOP)

Loistavan runkosarjan pelanneelle maalivahdille NHL-finaalit ovat olleet painajainen.

JÄÄKIEKKO Ensimmäinen Stanley Cup -finaaliottelu päättyi hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin voittoon kummallisten vaiheiden jälkeen. Joukkue ei laukonut toisessa erässä kertaakaan kohti Pekka Rinteen vartioimaa Nashville Predatorsin maalia, mutta voitti silti.

Finaalisarjan toisessa ottelussa odotettiin Nashvillen ryhtiliikettä, mutta toisin kävi. Avauserässä Pittsburgh tuli vahvasti, mutta Nashville onnistui kuitenkin tekemään avausmaalin ruotsalaishyökkääjä Pontus Åbergin soololla. Åberg ohitti muun muassa epävarmasti pelanneen Pittsburghin puolustajan Olli Määtän.

Avauserän lopussa Penguins tasoitti Jake Guentzelin iskettyä kiekon pienestä raosta Rinteen kainalon alta maaliin. Toinen erä oli maaliton, ja kolmannessa pimeys laskeutui Rinteen maalin ylle. Pittsburgh iski peräti kolme maalia reilun kolmen minuutin aikana, ja se riitti Rinteelle. Juuse Saros sai torjuntavuoron, mutta se ei enää joukkuetta pelastanut.

– Tuntuu pahalta totta kai, kun vastustaja onnistuu kovalla prosentilla. Otan tällaiset tappiot henkilökohtaisesti. Vaikeita pelejä, Rinne kommentoi pukukopissa ottelun jälkeen.

Rinteen torjuntaprosentti on yleensä reilusti yli 90, mutta kahdessa finaaliottelussa vain 77,8.

  • Videolla kooste Stanley Cup -finaalien toisesta ottelusta.

http://

Kommentoi Facebookissa