Presidentti Niinistö allekirjoitti Nato-lait – Ukrainalle lisää Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja Suomesta

Suomi luovuttaa Ukrainalle lisää kolme kappaletta Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja. (Kuva Puolustusministeriö)

Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikepakettien arvo on nyt noin 910 miljoonaa euroa.

TURVALLISUUS Suomi toimittaa Ukrainaan lisää puolustustarvikeapua. Tasavallan presidentti päätti asiasta valtioneuvoston esityksestä. Samalla Nato-jäsenyys eteni, kun presidentti Sauli Niinistö vahvisti Suomen Nato-jäsenyyttä koskevan lait presidentin esittelyssä iltapäivällä.

Niinistön allekirjoitusten jälkeen Nato-jäsenyyden kansallinen hyväksyntä Suomessa on tehty. Nyt odotetaan vielä Unkarin ja Turkin ratifioivan Suomen Nato-jäsenyyden lähiaikoina.

Kyseessä on nyt neljästoista puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle. Lähetyksen sisältämän suorituskykyjen puolustustarvikeavun korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle 161 miljoonaa euroa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikepakettien korvattava arvo on nyt noin 910 miljoonaa euroa.

– Ukrainan puolustustaistelun kannalta kaikki materiaaliapu on elintärkeää. Jatkamme määrätietoisesti Ukrainan tukemista Venäjän raakalaismaisen hyökkäyksen torjumiseksi, kertoo puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Osana kansainvälistä Leopard-panssarivaunuja koskevaa yhteistyötä Suomi luovuttaa Ukrainalle kolme kappaletta Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja sekä niiden käyttöön ja kunnossapitoon liittyvää koulutusta. Suomi luovutti myös aiemmassa apupaketissa kolme kappaletta Leopard 2 -raivauspanssarivaunuja, joten Suomen Ukrainalle luovuttamien raivauspanssarivaunujen määrä on nyt kuusi. Paketti sisältää lisäksi raskaita aseita ja ampumatarvikkeita.

Operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi avun tarkemmasta sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tiedoteta tarkemmin. Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita, että Puolustusvoimien resurssitilannetta.

Lue myös: Presidentti Niinistön tuliaiset Turkista – ”Turkki on valmis lähtemään ratifiointiprosessiin Suomen kohdalla”

Kommentoi Facebookissa