Presidentti Niinistö vastaanotti Yhteisvastuu 2018 -keräyksen tuoton – yli 3 miljoonaa euroa

Yhteisvastuu 2018 -keräyksen esimies, Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen luovuttaa keräystuloksen presidentille.

Yhteisvastuu 2018 -keräyksen esimies, Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen luovuttaa keräystuloksen presidentille. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia suomalaisia tuetaan esimerkiksi ruoka-avun kautta.

YHTEISVASTUU Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vastaanottanut Yhteisvastuu 2018 -keräyksen tuoton Mäntyniemessä. Keräyksen kokonaistuotto oli yhteensä 3 138 702,14 euroa.

Yhteisvastuukeräyksen kotimaisena kohteena olivat vähävaraiset suomalaiset ja ulkomaisena kohteena katastrofien ja konfliktien vuoksi kärsineet. Taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia suomalaisia tuetaan esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Presidentti Niinistö totesi, että ruoka-avun ja ruokahävikin pienentäminen on tulevaisuuden toimintaa ja tuottaa tuplahyötyä.

– Tiedämme, että ruoan tuottaminen rasittaa valtavasti meidän yhteistä maapalloamme. Ruoan poisheittäminen ja tuhlaileva meininki on näissä olosuhteissa ristiriitaista, presidentti sanoi.

Ulkomaan kohteissa autetaan hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan muun muassa ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä lapsille ja nuorille pyritään järjestämään paluu kouluun. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Kirkon Ulkomaanavun katastrofiapu saa keräyksen tuotosta 60 prosenttia, Kirkon diakoniarahasto saa 20 prosenttia, saman osuuden saavat myös paikallisseurakunnat.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia
  • EDIT 18.11. Korjattu kuvatekstiin piispa Seppo Häkkisen nimi

Lue myös: Yhteisvastuukeräys auttaa ruuan puutteessa eläviä – ”Nälkä ei ole maailmasta kadonnut”

Kommentoi Facebookissa