Presidentti Niinistö Viron 100-vuotisjuhlallisuuksissa Tartossa – juhlat jatkuvat vielä kaksi vuotta

Viron presidentti Kersti Kaljulaid ottaa vastaan presidentti Niinistön Tarton juhlallisuuksiin.

Viron presidentti Kersti Kaljulaid ottaa vastaan presidentti Niinistön Tarton juhlallisuuksiin. (Kuva Raigo Pajula/ Viron presidentin kanslia)

Viron tasavallan virallinen satavuotispäivä oli 24. helmikuuta 2018.

VIRO Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui Viron 100-vuotisjuhlallisuuksiin Tartossa tänään. Viron presidentti Kersti Kaljulaidin kutsusta Tarttoon saapuivat myös Islannin, Latvian, Liettuan, Puolan ja Georgian presidentit.

Päivä alkoi Tarton pormestarin Urmas Klaasin tarjoamalla lounaalla, jonka jälkeen vuorossa oli tutustuminen Tarton yliopistoon. Yliopistovierailun jälkeen presidentit tapaavat vielä lukio-oppilaita Ahhaa-tiedekeskuksessa. Ohjelmassa on myös presidentti Kaljulaidin tarjoama illallinen.

Vieraat yhteiskuvassa. Tarttoon olivat saapuneet myös Islannin, Latvian, Liettuan, Puolan ja Georgian presidentit.
Vieraat yhteiskuvassa. Tarttoon olivat saapuneet myös Islannin, Latvian, Liettuan, Puolan ja Georgian presidentit. (Kuva Raigo Pajula/ Viron presidentin kanslia)

Juhlapäivä huipentuu opiskelijoiden Gaudeamus-laulu- ja tanssijuhliin. Gaudeamus on Baltian suurin opiskelijoiden laulu- ja tanssijuhla. Se tuo Tarttoon yli 4000 laulajaa ja tanssijaa.

Viron tasavallan virallinen 100-vuotispäivä oli 24. helmikuuta 2018. Juhlinta alkoi kuitenkin jo huhtikuussa 2017, kun tuli kuluneeksi sata vuotta virolaisten asuinalueiden yhdistämisestä hallinnolliseksi kokonaisuudeksi.

Juhlat jatkuvat 2. helmikuuta 2020 saakka, jolloin on takana tasan sata vuotta Tarton rauhansopimuksen allekirjoittamisesta.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Suomi ja Viro keskustelevat digitaalisista yhteyksistä ja tunnelista – ”Meillä on mahdollisuus mennä nopeasti eteenpäin”

Kommentoi Facebookissa