Presidentti Sauli Niinistö allekirjoitti sata kannustusstipendiä kiusaamisen vähentämiseksi

Presidentti Niinistö sekä Robin ja Diandra julkistivat #kannustusryhmä-hankkeen maaliskuussa.

Presidentti Niinistö sekä Robin ja Diandra julkistivat #kannustusryhmä-hankkeen maaliskuussa. (Kuva Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia)

Stipendit jaetaan sadalle kannustusryhmälle koulujen kevätkauden päätöstilaisuuksissa.

SUOMI 100 Suomi 100 -juhlavuonna jaetaan sadassa koulussa sadan euron kannustusstipendit oppilasryhmille, jotka ovat omalla toiminnallaan vähentäneet kiusaamista ja toimineet erityisen kannustavasti toisia kohtaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi #kannustusryhmä-kampanjan maaliskuussa, mukana olivat myös nuorista laulajatähdistä Robin sekä Diandra. Hankkeen tavoitteena on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, joilla kiusaamista on saatu vähennettyä. Tavoite on siirtää koulujen ajatusmallit ja toiminta kiusaamisesta kannustamiseen

Kannustusstipendin viestinä on, etteivät hyvä ilmapiiri, luokkahenki ja kannustaminen ole yksilösuorituksia vaan joukkuepeliä, kannustavaa yhteistoimintaa. Kannustusstipendi annetaan valitun oppilasryhmän yhteiseen käyttöön.

Sata kannustusstipendiä jaetaan sadalle oppilasryhmälle kevätkauden päättyessä.
Sata kannustusstipendiä jaetaan sadalle oppilasryhmälle kevätkauden päättyessä. (Kuva Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia)

Stipendit lähetetään sataan kouluun, jotka Opetushallitus on valinnut kampanjaan mukaan. Kannustusstipendit ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistön allekirjoittamia. Stipendi jaetaan koulussa ryhmälle tai luokalle, joka on toiminut esimerkillisen tsemppaavasti ja #kannustusryhmän tavoitteiden mukaisesti.

Kannustusstipendit saaneet ”koulun kannustusryhmät” kertovat kampanjan verkkosivuilla kannustusryhmä.fi, mitä kannustavaa he ovat yhdessä tehneet, miten he ovat saaneet omalla toiminnallaan edistettyä kannustavaa ilmapiiriä ja vähennettyä kiusaamista. Kannustusryhmää pyydetään julkaisemaan kannustustarinan kuvia ja some-postauksia tunnisteella #kannustusryhmä.

Me-säätiö lahjoittaa kannustusstipendit. Säätiön perustajat ovat muun muassa Supercell-peliyrityksestä tutut sarjayrittäjät Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja.

Kommentoi Facebookissa