Presidenttipari vastaanotti perinteiset joulutervehdykset – joulukuusesta jouluhaukeen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat joulutervehdykset Mäntyniemessä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat joulutervehdykset Mäntyniemessä. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidenttiperheen pienimmät olivat myös Mäntyniemessä, mutta eivät osallistuneet tilaisuuteen.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset Mäntyniemessä. Ensimmäisenä toivat metsäylioppilaat presidenttiparille joulukuusen ja kauralyhteen.

Nurmijärven Grangårdin tilalta kaadettu kuusi on kanankakalla lannoitettu luomukuusi, metsäylioppilaat kertoivat. Kauralyhde tuotiin Gård-Marttilan tilalta Kauvatsalta Kokemäeltä. Metsäylioppilaiden kuusikauppa on harjoittanut kuusivälitystä pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 1909.

Mäntyniemen suuressa salongissa esitti Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores kaksi tunnelmallista joululaulua: Sydämeeni joulun teen ja Jouluyö, juhlayö. Kuoroa johti Hannu Norjanen. Presidenttipari toimii Cantores Minores -kuoron pysyvänä suojelijana.

Musiikin jälkeen Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piiri kertoi kukkakauppiaiden tervehdyksestä. Presidenttipari sai uudenlaisen joulutähden, joka tulee markkinoilla vasta ensi vuonna. Suomen Kukkakauppiasliitto on kukkakauppiaiden ja floristisen alan koulutuksen tai tutkinnon suorittaneiden valtakunnallinen toimialajärjestö.

Presidenttiparin saamissa lahjoissa löytyi ruokaherkkuja eri puolilta Suomea.
Presidenttiparin saamissa lahjoissa löytyi ruokaherkkuja eri puolilta Suomea. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidenttiperheen pienimmät jäsenet, Aaro-poika ja Lennu-koira, olivat myös Mäntyniemessä, mutta eivät osallistuneet tilaisuuteen.

– Toinen on päiväunilla ja toinen jäi leikkimään, Lennu nimittäin, rouva Jenni Haukio täsmensi.

Eläinsuojelu- ja luonnonsuojelujärjestöjen edustajat toivat Mäntyniemeen luomukasviskorin, josta löytyi Lennullekin vegaaniluu. Saatesanoissaan järjestöjen edustajat kiinnittivät erityistä huomiota valtamerten muovisaasteisiin. Maataloustuottajain Vehmaan yhdistys toi Mäntyniemeen joulukinkun. Vehmaalaiset luovuttivat kinkun tänä vuonna 22. kerran.

Korpo Kulturgille rf toi jouluhauen, jonka oli pyytänyt kalastaja Klas Mattson. Hauki oli matkustanut eilen yhteysaluksella Jurmosta. Korppoolaiset kertoivat, että kesällä asukkaita on tarpeeksi, mutta palvelujen turvaamiseksi ympärivuotisia asukkaita tarvittaisiin enemmän.

Karjalan Liitto toi mukanaan karjalanpiirakoita ja Karjalaisen ruokakirjan. Korista löytyi myös rotinapitko, minikyykkäpeli ja Lennulle omat karjalanpiirakat.

Viimeisenä tervehdyksensä toi Suomen Lucia-neito Elin Qvist ja hänen kuoronsa laulutervehdys. Mäntyniemen lisäksi Lucia-neito kuoroineen vierailee lähes sadassa sairaalassa, vanhainkodissa ja juhlassa joulu- ja tammikuun aikana.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Presidentti Niinistö vastaanotti Yhteisvastuu 2018 -keräyksen tuoton – yli 3 miljoonaa euroa

Kommentoi Facebookissa