Presidenttipari vastaanotti perinteiset vapputervehdykset – Niinistö muistutti toisillemme antaman tuen tärkeydestä

Ylioppilaskunnan Laulajat esittävät presidenttiparille laulutervehdyksenä kappaleet Isänmaalle ja Minä laulan sun iltasi tähtihin. (Kuva Riikka Hietajärvi/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidentinlinnan edustalle oli saapunut suuri joukko iloisia vapunviettäjiä seuraamaan tilaisuutta.

VAPPU Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset vapputervehdykset aurinkoisessa kevätsäässä vapunpäivänä 1. toukokuuta 2023. Tilaisuutta Presidentinlinnan edustalle oli saapunut seuraamaan suuri joukko iloisia vapunviettäjiä.

Tilaisuus alkoi vappukukan vastaanotolla, jonka presidenttiparille myivät Leo Waldén, Ava Ilmonen ja Xolani Bahne. Folkhälsanin vappukukka on Suomen vanhin ja tunnetuin keräysmerkki. Vuosittain järjestettävän keräyksen tulot käytetään lasten ja nuorten turvallisuutta ja terveyttä edistävään toimintaan.

Vappukukan luovutuksen jälkeen Suomen Työväen Musiikkiliitto ja nuorisopuhallinorkesteri Rauman Poikasoittokunta esittivät presidenttiparille musiikkitervehdyksen. Kappaleiksi oli valikoitunut Sailor’s Rap ja Apache. Suomen Työväen Musiikkiliiton hallituksen jäsen Markku Ahonen kertoi laulujen välissä lausumissaan tervehdyssanoissa liiton täyttäneen 100 vuotta vuonna 2020. Presidentti Niinistö toimi juhlavuoden suojelijana.

Ylioppilaskunnan Laulajat esittävät presidenttiparille laulutervehdyksenä kappaleet Isänmaalle ja Minä laulan sun iltasi tähtihin. Omissa tervehdyssanoissaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Mari Lehtoruusu toi esille huolen opiskelijoiden kohtaamista suorituspaineista.

Presidentti totesi huolen olevan aiheellinen. Vaikka Suomi on presidentin mukaan parantanut juoksuaan monissa niin sanotusti mitattavissa olevissa asioissa, ei ihmisten hyvinvointi ole parantunut samassa suhteessa. Tervehdyssanoissaan presidentti muistuttikin toisillemme antaman tuen tärkeydestä.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Vappuaaton juhlinta sujui pääosin rauhallisesti – puisto tyhjennettiin tuhansista nuorista Helsingissä

Kommentoi Facebookissa