Presidenttipari vastaanotti vapputervehdykset – ”Meillä ei ole varaa käyttäytyä itse toisella tavalla kuin opetamme”

Vappukukka myyty. William Koivusalo kiinnittää keräysmerkin rouva Haukion takkiin.

Vappukukka myyty. William Koivusalo kiinnittää keräysmerkin rouva Haukion takkiin. (Kuva Riikka Hietajärvi/ Tasavallan presidentin kanslia)

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta toi esille huolen ilmastonmuutoksesta ja ympäristön tulevaisuudesta.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset vapputervehdykset aurinkoisessa ja lämpimässä kevätsäässä vapunpäivänä.

Tilaisuus Presidentinlinnan etupihalla alkoi vappukukan vastaanotolla, jonka presidenttiparille myivät 9-vuotias William Koivusalo ja 10-vuotias Iris Andtbacka. Folkhälsanin vappukukka on Suomen vanhin ja tunnetuin keräysmerkki. Vuosittain järjestettävän keräyksen tulot käytetään lasten ja nuorten turvallisuutta ja terveyttä edistävään toimintaan.

Vappukukan luovutuksen jälkeen Suomen Työväen Musiikkiliitto ja Pirkanmaan musiikkiopiston puhallinorkesterit Windus I ja Tornado esittivät presidenttiparille musiikkitervehdyksen. Taitavat 6–13-vuotiaat soittajat kapellimestarinaan Anna-Leena Lumme kajauttivat ilmoille kappaleet Menoks! ja Onnenpoika.

Suomen Työväen Musiikkiliiton varapuheenjohtaja Risto Lahti korosti laulujen välissä lausumissaan tervehdyssanoissa musiikin merkitystä hyvinvoinnin lisääjänä kaiken ikäisten keskuudessa. Myös presidentti puhui musiikin tärkeydestä ja kehotti soittajia ylläpitämään hienoa taitoaan.

– Te saatte siitä itse iloa ja me kuulijat kaksin verroin enemmän.

Iloisia vapunviettäjiä oli seuraamassa vapputervehdysten vastaanottoa.
Iloisia vapunviettäjiä oli seuraamassa vapputervehdysten vastaanottoa. (Kuva Riikka Hietajärvi/ Tasavallan presidentin kanslia)

Ylioppilaskunnan Laulajat esittävät presidenttiparille laulutervehdyksenä kappaleet Kesäaamu ja Serenadi, joista jälkimmäinen oli omistettu erityisesti rouva Haukiolle. Omissa tervehdyssanoissaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Suvi Pulkkinen toi esille huolen ilmastonmuutoksesta ja ympäristön tulevaisuudesta.

Presidentti vastasi korostamalla esimerkin roolia ilmastotyössä.

– Jos me aiomme kansainvälisesti pitää yllä tavoitteita ja vaatia muilta, niin meillä ei ole varaa käyttäytyä itse toisella tavalla kuin opetamme. Sen vuoksi on tärkeää, että Suomessa näihin asioihin kiinnitetään vakavasti huomiota.

Tilaisuutta Presidentinlinnan edustalle oli saapunut seuraamaan iso joukko iloisia vapunviettäjiä.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Presidentti Sauli Niinistö kansallisena veteraanipäivänä – ”Mikään kiitos ei anna täyttä oikeutta”

Kommentoi Facebookissa