Presidenttipari vastaanotti vapputervehdykset Presidentinlinnassa – ”Toivottavasti kuuluu yläkertaan”

Vapputunnelma nousi korkealle, vaikka vapputervehdykset jouduttiin ottamaan vastaan sisätiloissa sateisen sään takia.

Vapputunnelma nousi korkealle, vaikka vapputervehdykset jouduttiin ottamaan vastaan sisätiloissa sateisen sään takia. (Kuva Katri Makkonen/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidenttiparin Aaro-poika oli päiväunilla, sade siirsi tervehdykset sisätiloihin.

PRESIDENTTI Sade ajoi presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion sekä tervehdysten tuojat Presidentinlinnan etupihalta sisätiloihin vapunpäivänä. Ylioppilaskunnan Laulajien esittämä P.J. Hannikaisen kappale Kevätsointuja nostatti kuitenkin tunnelman heti Valtiosalin kattoon.

Kuten Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Suvi Pulkkinen tervehdyssanoissaan totesi, on vappu kuitenkin kevään, ilon ja toivon juhlaa.

Syvempiä sävyjä tervehdykseen toi hänen välittämänsä monen nuoren huoli tulevaisuudesta. Pulkkisen mukaan monet huolet ovat pysyneet samoina vuodesta toiseen.

– Elintaso ja elämänmahdollisuudet ovat parantuneet. Monet teemat ovat kuitenkin pysyneet samoina; huoli ilmastonmuutoksesta, eriarvoistumisesta ja nuoren sukupolven asemasta tulevaisuuden yhteiskunnan rakentajina. Uskon, että kestävää tulevaisuutta voidaan parhaiten rakentaa sivistykseen ja tasa-arvoisiin koulutusmahdollisuuksiin panostamalla. Siihen, että jokainen saa opiskella ja olla osa yhteisöä, Pulkkinen sanoi.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Suvi Pulkkinen tervehtii presidenttiparia Valtiosalissa. Taustalla Ylioppilaskunnan Laulajien johtaja Pasi Hyökki.
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Suvi Pulkkinen tervehtii presidenttiparia Valtiosalissa. Taustalla Ylioppilaskunnan Laulajien johtaja Pasi Hyökki. (Kuva Katri Makkonen/ Tasavallan presidentin kanslia)

Hän myös kiitti presidentti Niinistöä tämän työstä koulukiusaamista ja syrjintää vastaan ja yhteisöllisyyden ja suvaitsevaisuuden puolesta. Presidentti Niinistö vastasi tervehdykseen sanomalla, että ympäristökysymykset ovat tulevaisuuden huolista keskeisimmät. Niiden suhteen hän uskoo kuitenkin eräänlaisen yleisherätyksen olevan tulossa.

– Yhä useampi kun ymmärtää, että näin ei voi jatkua, syntyy liike joka tekee hyvää,  presidentti Niinistö sanoi.

Ylioppilaskunnan laulajat lauloivat lopuksi Pasi Hyökin johdolla Selim Palmgrenin Tuutulaulun.

– Toivottavasti kuuluu yläkertaan, presidentti Niinistö sanoi viitaten päiväunilla olleeseen Aaro-poikaan.

– Tai toivottavasti ei, laulujohtaja Pasi Hyökki totesi takaisin.

Suomen Työväen Musiikkiliiton vapputervehdyksen toi tänä vuonna 20-henkinen puhallinorkesteri Wiipuri.  Orkesterin kapellimestarina oli Jouko Terävä. Säkkijärven polkan ja Sellanen ol Viipurin -kappaleiden välissä kuultiin liiton puheenjohtaja Jaana Palanterän tervehdyssanat.

Palanterä toi esiin sadan vuoden takaisen sisällissodan ja kuinka musiikillisissa piireissä raja valkoisten ja punaisten välillä näkyi vielä 1930-luvulla. Vastauksessaan presidentti pohti musiikin roolia yhtenä kansaa yhdistävä tekijänä.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Kommentoi Facebookissa