Punainen Risti vinkkaa – kierrätystavaroilla ja pienellä budjetilla voi sisustaa kokonaisen talon

Kierrätystavaroilla ja pienellä budjetilla voi sisustaa kotoisasti ja persoonallisesti.

Kierrätystavaroilla ja pienellä budjetilla voi sisustaa kotoisasti ja persoonallisesti. (Kuva Suomen Punainen Risti)

Kontti-ketju pääsee sisustamaan lahjoitustavaroilla asuntomessuille yhden kokonaisen talon.

KIERRÄTYS Yhteistyö Porin kaupungin kanssa antoi Suomen Punaisen Ristin Kontti-ketjulle mielenkiintoisen mahdollisuuden. Kontti pääsee sisustamaan lahjoitustavaroilla Porin Asuntomessuille yhden kokonaisen talon, Villa Karhun.

Kierrätystavaroilla ja pienellä budjetilla voi siis sisustaa kotoisasti ja persoonallisesti vaikka kokonaisen talon. Villa Karhun tuotteita ei hankittu yhdellä ”ostoskerralla”.

Sisustamisesta vastaavan Frida Steinerin mukaan kierrätystuotteilla sisustamisessa onkin omat niksinsä.

– Rakenna aluksi itsellesi selkeä mielikuva siitä, mitä haluat. Tarkastele tuotteiden materiaaleja ja pohdi niiden kestävyyttä tarkoitukseensa.  Käytä aikaa etsintään, mutta toimi heti, kun näet haluamasi tuotteen sopivaan hintaan, Steiner vinkkaa.

Kierrätystuotteilla sisustetaan budjettisyistä, ekologisten tai eettisten arvojen vuoksi tai silloin, kun haluaa luoda persoonallisen kodin – tai nämä kaikki yhdessä. Villa Karhussa yhdistyvät neljä asiaa.

Ekologisuus – laadukkaan tuotteen voi löytää kierrätettynä; tuotteiden elinkaari pitenee. Edullisuus – edullinen sisustus ilman, että joutuu tinkimään kodikkuudesta tai tyylistä. Persoonallisuus – värikäs ja boheemin kodikas sisustus kierrätystuotteilla. Eettiset arvot – mahdollisuus osallistua Punaisen Ristin auttamistyöhön.

Asuntomessujen päätyttyä sisustustavarat myydään joko Kontti-myymälöissä tai huutokaupat.com avulla.

Kontti

Kontti on Punaisen Ristin kierrätystavaratalo, jossa myydään vain lahjoituksena saatua ehjää ja puhdasta tavaraa. Kontin tulos jaetaan Suomen Punaisen Ristin paikalliseen avustustyöhön ja katastrofirahastoon.

Konttiin rekrytoidaan työnhakijoita, jotka ovat olleet pitkään työttömänä. Työllistämisasioissa Kontti tekee tiivistä yhteistyötä työvoimaviranomaisten kanssa.

Punaisen Ristin Kontti-tavaratalot sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Kommentoi Facebookissa