Pyhärannan metsäpalo on saatu rajattua – sammutustyöt jatkuvat kuitenkin vielä pitkään

Helteinen sää ja kuiva maasto ovat tehneet haasteelliset olosuhteet Pyhärannan sammutustöihin osallistujille.

Helteinen sää ja kuiva maasto ovat tehneet haasteelliset olosuhteet Pyhärannan sammutustöihin osallistujille. (Kuvituskuva Fotolia)

Tulipalo ehti levitä lähes 100 hehtaarin alueelle ja 20 taloa on evakuoitu alueella.

MAASTOPALO Varsinais-Suomen pohjoisosassa Pyhärannassa keskiviikkona iltapäivällä alkanut maastopalo on nyt saatu rajattua niin sanotulla vesilinjalla, mutta alueen keskiosassa on edelleen palopesäkkeitä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Kari Alangon mukaan sammutustöissä on noin 40 pelastusyksikköä ja 200 henkilöä, kaksi helikopteria, poliisi, rajavartiolaitos sekä puolustusvoimat.

Varastorakennuksia on tuhoutunut palossa, mutta ei vielä yhtään evakuoiduista 20 asuinrakennuksesta. Sammutustyöt rankoissa olosuhteissa tulevat Alangon arvion mukaan jatkumaan vielä pitkään, jopa viikonloppuun.

Maasto on paikoin hankalaa ja erittäin kuivaa. Jonkinlaista apua sammutustöille saattaa tulla yläilmoista, sillä perjantaille on Pyhärantaan ennustettu sadetta. Sadekuurojen mukana tuleva mahdollinen ukkonen sekä salamointi muodostavat taas uuden riskitekijän.

Alueella on liikkumisrajoituksia teillä kulkijoille, reittejä on suljettu ja korvattu kiertoteillä. Esimerkiksi tie 1960 Unajan ja Pyhärannan välillä on poissa liikenteen käytöstä.

Lue myös: Rankkoja sade- ja ukkoskuuroja odotettavissa koko maahan – sää jatkuu edelleen helteisenä

Kommentoi Facebookissa