Pyörtymisiä, oksentelua ja paareilla tiputukseen – mutta Topi Raitanen juoksi erävoittajana finaaliin!

Topi Raitanen oli luvannut ajaa viiksensä pois jos ennätysaika syntyy.

Topi Raitanen oli luvannut ajaa viiksensä pois jos ennätysaika syntyy. (Kuva AOP)

Suomalaisten kisapäivä on ollut täynnä tuskaa yhtä onnistumista lukuun ottamatta.

EM-KISAT Suomalaiset uskoivat pieniin mitalitoiveisiin miesten 50 kilometrin kävelyssä, mutta helteessä käyty kisa päättyi pettymykseen. Sinivalkoiset kävelijät aloittivat urakkansa hienosti kärkijoukossa, mutta suurin mitalitoivomme Veli-MattiAkuPartanen joutui oksentamaan ennen 40 kilometrin väliaikapistettä ja keskeytti.

Partanen oli jo tuolloin pudonnut kärjen vauhdista. Aleksi Ojala jätti puolestaan kisan kesken puolivälissä. Ojala pyörtyi kahdesti, ja hänet kannettiin paareilla tiputukseen. Omin jaloin matkan loppuun kesti vain Jarkko Kinnunen, jonka sijoitukseksi tuli 26 ennen kuin hänet talutettiin lääkintätelttaan. Tiia Kuikka ylsi naisten kävelyssä hienosti sijalle 13.

Sara Kuivisto juoksi 800 metrin alkuerissä ajan 2.02,62, joka on hänen uransa toiseksi paras aika. Hän jäi ajallaan kuitenkin eränsä kahdeksanneksi, mutta uusi mahdollisuus koittaa Berliinissä seuraavaksi 1500 metrin alkuerissä.

Myöskään Viivi Lehikoisen uran ensimmäinen aikuisten arvokisojen startti ei juoksijaa tyydyttänyt. Lehikoinen oli 400 metrin aitojen erässään viides ajalla 58,43. Naisten kuulan karsinnassa Senja Mäkitörmä työnsi 16,04 ja sijoitus oli 20.

Sen sijaan 3000 metrin esteissä Topi Raitanen juoksi alkuerässään ensimmäisen kerran urallaan alle 8.30 ja voitti eränsä vakuuttavan ja tyylikkään suorituksen jälkeen ajalla 8.28,48.

– Tämä oli tämän kauden tavoite, että päästään finaaliin. Finaalissa on vain voitettavaa, Raitanen sanoi.

Topi Raitasen edellinen ennätyksensä oli 8.31,91. Raitanen oli luvannut ajaa pois viiksensä, jos hän juoksee alle 8.30,00.

– En ole ehtinyt ajatella, kun en uskonut, että tänään menisi näin kovaa, mutta kyllä ne varmaan lähtee tänään, Raitanen lupasi nauraen Yle Urheilun haastattelussa.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Lue myös: Suomen EM-joukkuetta täydennettiin lisää – Berliiniin lähtee 42 urheilijaa

Kommentoi Facebookissa