Raipe levittää siipensä – NHL-kiekkoilijoiden tuoma tamperelaisilmiö leviää jo Turkuun

Raipe Helminen ja Eppu Salminen ryhtyivät ravintolan omistajiksi muutama vuosi sitten. (Kuva Päivän Lehti)

Siipi-ilmiö saapui alun perin suomalaisten ammattilaiskiekkoilijoiden mukana Amerikasta.

RAVINTOLAT Nyt on nähty sekin ihme, että Tampereelta lähtee jotain hyvää Turkuun. Nimittäin kiekkolegenda Raipe Helmisen ja näyttelijä Eppu Salmisen siipiravintola Hook laajentaa Aurajoen kaupunkiin.

Raipen ja Epun osaksi omistama Hook avasi uksensa muutama vuosi sitten Tampereen Kehräsaaressa. Sitten toiminta laajeni Helsinkiin, siellä Hook toimii legendaarisen vanhan messuhallin päädyssä ja urheilupyhättöjen kupeessa. Seuraavaksi Hook valloittaa Turun. Siipipaikka starttaa Linnankadulla Dennis-pizzerian entisissä tiloissa kesäkuussa.

Hookin spesiaali on kanansiivet, enemmän tai vähemmän tulisilla mausteilla. Tulisin versio on niin tuhtia tavaraa, että täytyy olla melkoinen peltivatsa jos sen syö. Mutta joku senkin on onnistunut tekemään, ja saanut nimensä Wall of Fameen Hookin seinälle.

Eppu Salminen, puoliso Kaisa Kuikkaniemi ja Raipe Helminen ravintolan edustalla Tampereella. Sieltä siipiaate leviää nyt Turkuun.
Eppu Salminen, puoliso Kaisa Kuikkaniemi ja Raipe Helminen ravintolan edustalla Tampereella. Sieltä siipiaate leviää nyt Turkuun. (Kuva Päivän Lehti)

Kanansiivet ovat pitkälti tamperelainen ilmiö, tai lähinnä niiden syöminen. Tamperelaiset tiettävästi syövät jopa 70 prosenttia Suomen kanansiivistä. Nyt ilmiö leviää pikkuhiljaa muuallekin. Jääkiekkoilijoilla on Raipen sijoituksen lisäksi oikeasti muutakin osuutta siihen, että kanansiivet rantautuivat Tampereelle.

– NHL:ssa pelanneet kiekkoilijat innostuivat tähän sapuskaan Amerikoissa ja levittivät sitten siipiaatetta Tampereella, Raipe sanaili ravintolassaan.

Raipe itse siirtyi vuonna 1985 New York Rangersiin ja pelasi myöhemmin vielä Minnesota North Starsissa sekä New York Islanderseissa, kunnes selkäkivut toivat pelimiehen takaisin Suomeen.

Kiekkomiehille siivet maistuvat kuitenkin edelleen. Vapun alla nähtiin sellainenkin ihme, että Ilves-legenda Raipe Helminen tarjosi siivet Tapparalle, kun Suomen mestarit tulivat Hookiin juhlimaan mestaruuttaan. Raipea ei edes yhtään harmittanut, vaikka Tappara juhli hänen piikkiinsä.

Kommentoi Facebookissa