Raipe tunnettiin kiekkourallaan syötöistään – nyt niistä nauttivat turkulaiset

Koronatilanteen takia suurta rynnäkköä ei kaivattu, mutta sata annosta upposi turkulaisiin hetkessä.

Koronatilanteen takia suurta rynnäkköä ei kaivattu, mutta sata annosta upposi turkulaisiin hetkessä. (Kuva Hook)

Turkuun siirtynyt tamperelainen kiekkolegenda ei ota vastakkainasettelua tosissaan.

KIEKKOLEGENDA Ikitamperelainen kiekkolegenda Raimo Raipe Helminen yllätti vanhat ”veriviholliset” tarjoamalla sadalle turkulaiselle ilmaiseksi siivet osittain omistamassaan siipiravintola Hookissa. Näin Raipe juhlisti ryhtymistään TPS:n valmentajaksi.

Raipe Helminen nimitettiin viime syksynä luotsaamaan TPS:n liigajoukkuetta. Kahden vuoden mittaisen pestin piti alkaa jo keväällä, mutta sattuneesta syystä startti lykkääntyi kesään. Raipe muistetaan pelaajaurallaan erityisesti taiturimaisista syötöistään, ja syöttely jatkuu edelleen.

– Tarjoan ilmaiset siivet sadalle turkulaiselle sitten kun olen muuttanut Turkuun, Raipe kertoi jo jokin aika sitten Tampereella.

Nyt tuo hetki on sitten koittanut. Koronatilanteen vuoksi mitään suurta rynnäkköä paikalle ei kaivattu. Kaikki sata annosta kuitenkin upposivat nälkäisiin turkulaisvatsoihin yhdessä hujauksessa.

Pelaajaurallaan Raipe oli tunnettu syötöistään, nykyään hän syöttää ihmisille siipiä.
Pelaajaurallaan Raipe oli tunnettu syötöistään, nykyään hän syöttää ihmisille siipiä. (Kuva Hook)

Raipe on tunnetusti niin tamperelainen kuin olla voi. Ja Tampereen ja Turun välillä on aina ollut pientä vastakkainasettelua. Tamperelaiset ovat pilkanneet turkulaisia ja turkulaiset ovat vastaavasti pelleilleet tamperelaisten kustannuksella.

Ovatpa tamperelaiset suorastaan yrittäneet hävittää Turun maan pinnalta. Tampereen yliopistossa toimii Ei-turkulainen osakunta. Sen jäsenet käyvät pomppimassa Turun rajalla, jotta tuo kaupunki vyöryisi mereen ja katoaisi lopullisesti kartalta. Vielä tuossa pyrkimyksessä ei ole onnistuttu.

– Tuollainen on vain hauskaa leikkiä. On hieno haaste lähteä valmentajaksi Turkuun, Raipe Helminen sanoo.

Raipe ei näitä napit vastakkain -asetelmia muutenkaan tosissaan ota. Tampereella Ilves ja Tappara ovat enemmän tai vähemmän toistensa vihollisia. On jopa faneja, jotka eivät voi sietää naapurijoukkuetta. Raipe ei tähän porukkaan tietenkään kuulu. Kun Tappara muutama vuosi sitten voitti Suomen mestaruuden, niin Ilves-ikoni Raipe Helminen tarjosi mestareille siivet. Ihan omaan piikkiinsä.

Lue myös: Alaston murtomies iski Epun ja Raipen ravintolaan – hetken saalis kaksi kiloa raakaa jauhelihaa

Kommentoi Facebookissa