Rallin MM-sarja pelastuu – hybridit pieni investointi

Hyundain keikkakuski Dani Sordo voitti Sardinian MM-rallin

Hyundain keikkakuski Dani Sordo voitti Sardinian MM-rallin. (Kuva AOP)

Rallin MM-sarjan kuolema vältetään. Toyota ja Hyundai ovat jatkamassa 2022, kun hybriditekniikka tulee käyttöön.

RALLI Rallin MM-sarja on ollut tänä vuonna pahassa kriisissä. Koronapandemian takia kausi keskeytyi maaliskuussa ja loppuvuodesta on toistaiseksi pystytty ajamaan vain kolme MM-rallia.

Sääntöjen mukaan alkuperäisessä kausiohjelmassa olleista kilpailuista tulisi ajaa yli puolet, jotta maailmanmestaruus voitaisiin jakaa. Alkuperäisen kauden 2020 kisakalenterin ralleista peräti kahdeksan peruttiin, mutta Viron ralli saatiin korvaavaksi kisaksi mukaan. Korvaavista kisoista Belgian Ypres-ralli peruuntui, mutta 3.-6. joulukuuta ajettavan Monzan rallin on määrä toimia kauden päätöskilpailuna ja Monzan ralli onkin sopivasti kauden seitsemäs kisa.

Kauden 2021 olisi määrä alkaa 21.-24. tammikuuta Etelä-Ranskassa ajettavalla Monte Carlo -rallilla. Nykyisen koronatilanteen valossa kilpailun kohtalo on epävarma. Sama tilanne on 11.-14. helmikuuta ohjelmassa olevalla Ruotsin rallilla.

Mikäli koronarokote saadaan keväällä käyttöön, pelastunevat loput kymmenen osakilpailua. Kauden kolmas osakilpailu olisi määrä ajaa Kroatiassa 22.-25. huhtikuuta.

Ensi kaudella MM-sarjassa jatkavat Toyota, Hyundai sekä Fordin kalustolla kilpaileva M-Sport. Tosin M-Sport on ollut pahoissa talousvaikeuksissa, mutta tiimi on ilmoittanut toimintansa jatkuvan.

Toyota ja Hyundai ovat jatkamassa MM-sarjassa myös 2022. Tuolloin käyttöön tulee MM-ralleissa hybriditekniikka, jota on moitittu sarjalle liian kalliiksi.

Juttuvinkki: Traagisesti kuollut Henri Toivonen oli nopea myös Formula ykkösellä

Tosiasiassa hybridit ovat MM-sarjan olemassaololle elinehto. Autoteollisuus on rajujen muutosten keskellä ja tehdastallit osallistuvat rallin MM-sarjaan vain siinä tapauksessa, jos niille on siitä teknologista hyötyä.

Väitteet hybridien kalleudesta eivät pidä tehdastallien tapauksessa paikkaansa. Toyotalle tai Hyundaille investointi MM-ralleihin on konsernien liikevaihdon perusteella yhtä suuri panostus kuin suomalaisen keskivertopalkansaajan investointi netin suoratoistopalveluun.

Rallin MM-sarjan kulut ovat pienenä osana Toyotan ja Hyundain markkinointi- ja tuotekehittelybudjetteja. Toiminta MM-sarjassa riippuu siitä, pitääkö konsernijohto MM-rallin mukana strategiassaan.

Yksityistallien osalta tilanne on toinen. Hybridien myötä kulut hieman kasvavat ja tämä voi vähentää yksityiskuljettajien määrää.

Kansainvälinen Autoliitto FIA on kuitenkin päättänyt toimia autonvalmistajien ehdoilla. Se onkin sarjan tulevaisuuden kannalta ainoa järkevä vaihtoehto.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jyväskylän ralli menetti pääsponsorinsa – uhkakuvia MM-rallien ympärillä riittää

Kommentoi Facebookissa