Rallin MM-sarjan jatko viivästyy – Jyväskylä löysässä hirressä

Meksikon MM-ralli keskeytettiin koronapandemian takia.

Meksikon MM-ralli keskeytettiin koronapandemian takia. (Kuva AOP)

Kenian Safari-ralli on tältä vuodelta peruttu. Jyväskylän kohtaloa saadaan vielä jännittää.

RALLI Perjantaina varmistui, että heinäkuussa ohjelmassa ollut Kenian Safari-ralli on peruttu. Safari-rallin oli määrä palata MM-sarjan ohjelmaan 18 vuoden tauon jälkeen, mutta koronapandemian takia kisaa siirretään vuodella.

Vielä viime viikolla Keniassa levisi toiveikkaita uutisia, että kisa voitaisiin ajaa. Nyt MM-sarjan promoottori sekä autoliitto FIA ovat sopineet, että Safari ajetaan vasta 2021.

Kuljettajat ja tallien edustajat tekivät selväksi, etteivät halua matkustaa heinäkuussa Keniaan. Koronatilanteen kehittymisestä Afrikassa on vielä vaikea tehdä ennusteita, mutta riskit olisivat Kenian reissulla joka tapauksessa isoja.

Rallin MM-sarja on ollut tauolla maaliskuussa ajetusta Meksikon rallista saakka. Argentiinan, Portugalin ja Italian Sardinian rallit on peruttu.

Suomessa olisi määrä ajaa MM-ralli Jyväskylän seudulla 6.-9. elokuuta. Kilpailun kohtalo on epävarmalla pohjalla.

Suomen hallitus suosittelee, ettei yli 500 hengen yleisötapahtumia järjestetä ennen elokuuta. Jos suosituksia jatketaan elokuussakin, jäänee Jyväskylän ralli ajamatta.

Myös matkustusrajoitukset tuovat haasteita. Jos koronatilanne pahenee kesän aikana, ei rallikaravaanilla ole Suomeen asiaa.

Jyväskylän talousalueelle MM-rallin peruuntuminen toisi massiivisia tulonmenetyksiä. Moni rallitapahtumissa työskentelevä pienyrittäjä jännittääkin toimeentulonsa puolesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Juha Kankkunen on ainoa Suomen vuoden urheilijaksi valittu rallikuski

Kommentoi Facebookissa